Swinder brengt nieuwe single uit met Manon Dijkstra in clip

Swinder brengt nieuwe single uit met Manon Dijkstra in clip

GRONINGEN – Tot de Mörgen is de nieuwe single van de Groninger popband Swinder. De single is afkomstig van het tweede album Nosk.

Tot de Mörgen is een positief liedje over een nieuwe liefde. In de bijbehorende videoclip zien we actrice Manon Dijkstra gelukzalig mijmeren over haar nieuwe vlam. De 27-jarige Dijkstra werd in 2010 verkozen tot Miss Noord-Nederland en werd in 2012 tweede bij de verkiezing van Miss Benelux.

Videoclip

De video van het nieuwe nummer is gemaakt door Sixteenbynine en Heta Salkolahti van Town of Saints. Tim Knol, die de nieuwe muziek van Swinder produceerde in zijn MI5 Studios, is op de single te horen op de pedalsteel.

Nosk

Nosk (Gronings dialect voor complete stilte in de natuur) is de opvolger van de titelloze debuutplaat uit 2015. De eerste single van het album Elke Dag tot de Naacht was een nummer één hit op Radio Noord. Swinder treedt veelvuldig op, zowel binnen als buiten de provincie- en landsgrenzen in onder meer De Oosterpoort en Vera en op festivals als Eurosonic, Welcome to the Village, Hongerige Wolf, Here Comes The Summer en Noorderzon.

Op donderdag 7 november staat de band in het Burgerweeshuis in Deventer. Kijk voor alle live data van dit seizoen op swinder.nl.

Foto: Swinder