Talkshow Onder de Vulkaan in het Grand Theatre

Door | 18 april 2019

GRONINGEN – Eén thema, twee presentatoren, vier gasten: dat is Onder de Vulkaan. Op 28 april is de zevende editie in het Grand Theatre.

In de zondagse talkshow ontvangen Roos Custers en Coen Peppelenbos een schrijver, een wetenschapper, een kunstenaar en een entr’acte. In de zevende aflevering ontvangen Custers en Peppelenbos schrijfster Vrouwkje Tuinman, onderzoeker Mieke Meiboom, kunstenaar Rinke Nijburg en culinair bakker Toine Akersloot. Het thema is Genade.

Wie schrijft, die blijft

Klaar is de misschien wat wrange titel van het laatste boek van F. Starik. Vriendin en schrijfster Vrouwkje Tuinman stelde het samen na zijn plotselinge dood vorig jaar. Starik schrijft over zijn dementerende moeder en over zijn tanende gezondheid. Vrouwkje Tuinman vertelt hoe ze zijn werk levend houdt.

Foute Groningers?

Actueel, zo vlak voor 4 en 5 mei: Mieke Meiboom spreekt over haar boek Foute Groningers?. Wat bevrijding betekende voor de een werd de gevangenschap van de ander. Wanneer was je fout en waarom? Over de pijnlijke en moeizame werkelijkheid in de eerste naoorlogse jaren. 

Hoe verbeeld je genade?

In de bijzondere wereld van schilder/tekenaar Rinke Nijburg stuit het hedendaagse op de mythe. Inspiratiebron is de rijke beeldcultuur van het katholicisme en van oosterse religies zoals het boeddhisme en hindoeïsme. Maar kent de kunstenaar genade? Voor zijn werk, zichzelf, anderen? En hoe verbeeld je genade?

Genadebrood

Culinair bakker Toine Akersloot presenteert een recept voor genadebrood. Tevens proeverij!

De show start om 15.00 uur in het Grand Theatre aan de Grote Markt 35. Kaarten zijn voor 8,50 euro verkrijgbaar via de ticketkassa (CJP-pashouders en studenten betalen 6,50 euro).

Foto: Onder de Vulkaan