Voorronde Ouderen Songfestival op 7 oktober in Groningen

Voorronde Ouderen Songfestival op 7 oktober in Groningen

Op zondag 7 oktober organiseert VRIJDAG de voorronde van het Ouderen Songfestival 2018 in Groningen.

Ben jij 55+ en houd je van zingen? Doe mee en wie weet sta jij straks als finalist in het DeLaMar Theater in Amsterdam! Deelname is gratis.

Ouderen Songfestival

Het Ouderen Songfestival (OSF) is een jaarlijks terugkerende competitie voor senioren die dit jaar voor de 27e keer plaatsvindt. Voorrondes vinden door het hele land plaats, maar het is voor het eerst dat er een voorronde in Groningen wordt gehouden. Daarom organiseert VRIJDAG voorafgaand aan de voorronde ook een tweetal workshops die de Groninger senioren moet klaarstomen voor hun auditie.

Alle deelnemers worden tijdens de voorronde begeleid door artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk, bekend van het seniorenpopkoor Lust for Life. Tijdens de halve finales wordt men begeleidt door het OSF Combo dat al jaren onder zijn leiding staat. De halve finales zijn in november in Houten en Heerenveen. De begeleiding bij de Grande Finale gebeurt door het OSF Orkest onder leiding van Van Zanten.

Deelnemen

De voorronde vindt op zondag 7 oktober van 14.00 tot 17.00 uur plaats bij VRIJDAG aan de Sint Jansstraat 7 in Groningen. Men kan alleen, als duo of als trio meedoen. De keuze van het lied wordt door de deelnemer bepaald. Elk genre mag en deelname is gratis. Opgeven kan via ouderensongfestival.nl of een inschrijfformulier dat is af te halen bij de receptie aan de Sint Jansstraat 7.

Workshops

Voorafgaand aan de voorronde organiseert VRIJDAG op zaterdag 29 september workshops in Zangtechniek en Podiumpresentatie. Wil je werken aan je stem en/of presentatie voordat je auditie doet? Meld je dan aan via de website van VRIJDAG. De workshops zijn ook voor niet-deelnemers toegankelijk.

Bijwonen

Ontbreekt het aan het nodige zangtalent, maar ben je wel een groot liefhebber van live muziek? Ook voor jou geldt… grijp je kans. Kom luisteren, kijken en genieten! De voorronde is gratis en publiekelijk toegankelijk.

Partners OSF

Het Ouderen Songfestival wordt mede mogelijk gemaakt door subsidiënten en sponsoren: Gemeente Amsterdam, RTV Noord-Holland, Stichting RCOAK, Fonds Sluyterman van Loo, Aan de Amstel, DeLaMar Theater, Stichting Jam en B & D printing/mediaconsultancy.

Foto: Cees van Alten