Wethouder De Wrede onthult nieuw informatiebordje bij Peerd van Ome Loeks

Door | 28 juni 2024

GRONINGEN – Kunstpunt Groningen en Stadsbeheer hebben samen een belangrijke stap gezet om de informatievoorziening over kunst in de publieke ruimte te verbeteren met nieuwe informatiebordjes.

Bij veel kunstwerken in de gemeente zijn de huidige bordjes verouderd of ontbreken ze. Daarom komen er nieuwe informatiebordjes. Daarop zijn bovendien QR-codes toegevoegd: “Wat is dit? Waar gaat dit over? Waarom staat het hier? Dit zijn een aantal vragen die wij krijgen als het gaat over kunst op straat”, vertelt Kunstpunt directeur Lieselot Van Damme. “Met deze nieuwe bordjes hebben voorbijgangers snel toegang tot de informatie.” Wethouder Kirsten de Wrede (Cultuur) onthulde donderdag het eerste nieuwe bordje bij misschien wel het meest iconische kunstwerk van Groningen: ‘Het Peerd van Ome Loeks’. 

Informatiebordjes

De komende tijd zullen 175 nieuwe bordjes worden geplaatst bij kunstwerken in de publieke ruimte van de gemeente Groningen. De nieuwe bordjes vermelden de titel, de kunstenaar, het jaartal van de kunstwerken én een QR-code. Wie meer over de kunstwerken wil weten, kan de code scannen of kijken op de website van Kunstpunt. De bordjes zijn ontworpen door de Groninger kunstenaar en vormgever Peter de Kan.

Maand van de Kunst op Straat

Deze onthulling valt in de Maand van de Kunst op Straat. In deze periode organiseert Kunstpunt verschillende activiteiten om de kunstwerken in de gemeente Groningen in de schijnwerpers te zetten. Zo kon er deze maand worden gestemd op de Kunst op Straatprijs en organiseert Kunstpunt een rondleiding langs entreekunst op vrijdag 28 juni.

Foto: Siese Veenstra (ingezonden)