Winnaars Prinses Christina Concours treden op in Eelde

Winnaars Prinses Christina Concours treden op in Eelde

EELDE – Winnaars van het Prinses Christina Concours 2018 verzorgen op 10 maart een concert in Museum De Buitenplaats in Eelde.

In samenwerking met de vrienden van het Noord Nederlands Orkest (NNO) verzorgen prijswinnaars Loes Mevissen (viool), Beatriz Pinto (saxofoon), Nynke Dijkstra (klarinet) en Welmoed Poelstra (piano) op zondag 10 maart van 14.00 tot 15.00 uur een concert in Museum De Buitenplaats. De begeleiding is, als altijd, in handen van Irina Osetskaya (piano) van het Prinses Christina Concours 2018.

Op het programma staan werken van Niels Wilhelm Gade, Eugène Auguste Ysaÿe, Georg Philipp Telemann, Béla Bartók, Ottorino Respighi, Darius Milhaud en Witold Lutoslawski.

Loes Mevissen

Loes Mevissen (Groningen, 1999) maakt sinds 2013 deel uit van het Haydn Jeugd Strijkorkest en is daar sinds september 2018 concertmeester. Ze volgt aan het Prins Claus Conservatorium lessen bij Kati Sebestyén en Ana Pires. Loes heeft drie keer meegedaan aan het Prinses Christina Concours. Ze bespeelt een viool uit 2013 gebouwd door Hendrik Woldring.

Beatriz Pinto

Beatriz Pinto (Portugal, 1998) volgde vele masterclasses o.a. bij Vincent David, Eddy lopez, Anthony Makoun, Matthieu Delage, Willem van Merwijk, Arno Bornkamp en Marcus Weiss.

Beatriz zit in het tweede jaar van haar bachelor studie aan het Prins Claus Conservatorium. Ze bereikte de halve finale van het PCC in den Haag en won de prijs van de laureaten jury in Groningen.

Nynke Dijkstra

Nynke Dijkstra speelt sinds 2014 in het Frysk Jeugdorkest en sinds seizoen ‘16/ ’17 ook in het Jong NBE. Op de Ferwerda Academie ontmoette ze Welmoed Poelstra waar ze een duo mee vormde. Samen wonnen zij een eerste prijs tijdens het PCC  Noord 2018. Nynke was finalist van het Concertgebouw Concours, speelde twee maal in de finale van het Haydn Festival, trad op in Koffietijd; op het Kinder Prinsengracht concert en in de Hermitage.  

Welmoed Poelstra

Welmoed Poelstra (Hallum, 2000) heeft vanaf 2013 les van Frans Douwe Slot. Ze haalde in 2014 een eerste prijs in haar categorie bij het PCC Noord. Ze volgde een masterclass bij Jan Wijn, dankzij Stichting Vrienden van het PCC, bij Klara Würtz en Marietta Petkova. Welmoed gaf in 2014 een concert met de gebroeders Jussen.

De entree bedraagt €12,50 (inclusief toegang tentoonstelling en tuin). Studenten betalen €7,50 en museum kaarthouders €5. Vrienden betalen slechts €3,50 en jongeren tot 18 jaar kunnen het concert gratis bezoeken.

Foto: Loes Mevissen