Drentse opslaggigant Storage Share strijkt ook in Groningen neer

Drentse opslaggigant Storage Share strijkt ook in Groningen neer

GRONINGEN – Opslaggigant Storage Share is nu ook in Groningen actief. Aan de Osloweg biedt het bedrijf 200 nieuwe opslagunits.

Het succesvolle opslagplatform van de jonge Drentse ondernemers Julian Doorten (29, Tiendeveen) en Niels van Eck (30, Pesse) maakt leegstaand vastgoed rendabel door het om te bouwen tot opslagruimten voor particulieren en bedrijven. In Groningen slaan de twee ondernemers, die beiden aan de Hanzehogeschool studeerden, een nieuwe weg in.

Storage Share is amper twee jaar actief, maar heeft de wereld van de particuliere opslag compleet op z’n kop gezet. In vrijwel alle grote Nederlandse steden biedt het bedrijf leegstaande kantoren en ander vastgoed aan als opslagruimte. Meestal voor een fractie van de prijs die reguliere aanbieders van opslagruimte vragen.

Al voor oplevering verhuurd

“Normaal verhuren wij opslagruimtes in opdracht van derden, vooral vastgoedeigenaren”, vertelt Julian Doorten. “In Groningen doen we de exploitatie helemaal zelf.” Aan de Osloweg huurt Storage Share een bedrijfshal van 1.200 m2 op het Groot Handels Centrum. De hal is omgebouwd tot een ruimte met 200 opslagunits.

Doorten is overtuigd van het succes: “We hebben met eigenaar M7 Real Estate Netherlands een contract voor tien jaar afgesloten.” Storage Share werkt al langer samen met vastgoedpartij M7 Real Estate. Op tien locaties verspreid door het land verhuurt het bedrijf kantoorruimte in opdracht van M7 Real Estate als opslagruimte. In Groningen slaat Storage Share een nieuwe weg in door de hal voor eigen rekening en risico te verbouwen en te verhuren als opslagunits. In Hoogeveen werd eerder al op kleinere schaal proefgedraaid met het nieuwe businessmodel.

“Nu Hoogeveen drie maanden na de start succesvol is, we kennen een bezettingsgraad van 90 procent, hebben we besloten om in meer plaatsen eigen opslagruimten exploiteren”, vertelt Niels van Eck. “Al tijdens de verbouwing in Groningen kregen we veel aanvragen. De eerste ruimtes zijn al voor de definitieve oplevering verhuurd.”

Steeds meer vraag vanuit het noorden

Storage Share richt zich op particulieren en bedrijven die voor kortere of langere tijd opslagruimte zoeken. “Wij geven leegstaand vastgoed een nieuwe, tijdelijke invulling. Eigenaren zijn blij dat hun pand in gebruik blijft en ontvangen via ons ineens weer huurinkomsten”, licht Doorten toe.

“We werken veel voor grote nationale en internationale vastgoedpartijen. Zonder grote investeringen maken we de bestaande ruimtes binnen bijvoorbeeld kantoren geschikt als opslagruimte. Daarmee creëren we direct rendement voor de eigenaar. En door onze specifieke marketing en kennis van de doelgroep weten we onze ruimtes snel vol te krijgen. Huurders hebben slechts een opzegtermijn van een maand en er zijn geen bijkomende kosten.”

“Aanvankelijk lag onze focus vooral op de grote steden in de Randstad”, vult Van Eck aan. “We zien echter dat door onze naamsbekendheid in de noordelijke provincies we ook hier steeds meer vraag naar opslagruimte krijgen. Het aanbod aan leegstaande kantoren is in de stad Groningen echter niet groot. Daarom zijn we op zoek gegaan naar een ander type locatie, die hebben we gevonden met de perfecte hal aan de Osloweg.”

Foto: Storage Share