Kemps Restauratie en Renovatie ontvangt ERM-erkenning

Kemps Restauratie en Renovatie ontvangt ERM-erkenning

GRONINGEN – Kemps Restauratie en Renovatie is officieel erkend door de stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM).

Daarmee is Kemps R&R het enige schildersbedrijf uit de drie noordelijke provincies dat deze zogenoemde ERM-erkenning op zak heeft. In Nederland zijn er maar zestien schildersbedrijven die deze erkenning mogen voeren.

ERM

De ERM is een landelijke stichting, bestaande uit overheden, opdrachtgevers en opdrachtnemers, met als doel om het onderhoud en de restauratie aan Nederlandse monumenten naar een zo hoog mogelijk plan te tillen.

Kemps R&R

Kemps R&R is in 2000 opgericht door Jasper Kemps (1975). Kemps begon zijn bedrijf al tijdens zijn studie Architectuur- en Stedenbouwgeschiedenis aan de Rijksuniversiteit Groningen en bouwde het in de loop der jaren uit tot een erkend en specialistisch restauratie- en renovatiebedrijf.

Kemps is gespecialiseerd in het restaureren van monumentale en vooroorlogse panden, zowel binnen als buiten. Daarbij kan het gaan om historisch schilderwerk en de specialisaties houtimitatie, marmerimitatie en het aanbrengen van bladmetalen.

Foto: Kemps Restauratie en Renovatie