Parkeerplatform uit Groningen breidt uit naar Australië

Parkeerplatform uit Groningen breidt uit naar Australië

GRONINGEN – Parkeerplatform Parkos uit Groningen breidt uit naar Australië.

De Groningse start-up is onder andere actief in België, Duitsland, Italië en Spanje en nu ook gestart met het aanbieden van parkeerplaatsen bij Melbourne, Australië. Later dit jaar zullen andere grote luchthavens in het land volgen.

De voorbereidingen voor de lancering in Australië begonnen afgelopen jaar met een bezoek aan de grootste luchthavens van het land. Deze week is de eerste samenwerking met een lokaal parkeerbedrijf in Melbourne getekend. De parkeerplekken zijn inmiddels boekbaar via de website. In de loop van 2019 zullen naast Melbourne meer Australische luchthavens volgen zoals Sydney, Perth en Brisbane.

Peter Bosma van Parkos verteld: “We zien een enorme vraag in Australië naar veilige en betaalbare parkings. Met de lancering van Parkos Australië springen we in op deze behoefte in de markt.” Met de uitrol naar Australië worden de diensten voor het eerst uitgebreid buiten Europa.

Parkos

Via het platform van de in 2014 opgerichte start-up kan men gemakkelijk parkeerplaatsen bij vliegvelden vergelijken en reserveren. Parkos is één van de Deloitte’s 50 snelst groeiende technologiebedrijven in Nederland.

Foto: Parkos