Voormalig eigenaar Athleteshop misleidde leverancier

Voormalig eigenaar Athleteshop misleidde leverancier

GRONINGEN – Yuri Solinger van het failliete Athleteshop heeft een leverancier misleid en moet daarom 78.000 euro terugbetalen.

Solinger, voormalig eigenaar van de webshop in sportartikelen, deed bestellingen bij een groothandel nadat duidelijk werd dat een failissement van Athleteshop onvermijdelijk was. Volgens de rechtbank is er sprake van verwijtbaar handelen en moet Solinger het bedrag uit eigen zak terugbetalen.

Klachtenregen

Athleteshop was een van de snelstgroeiende bedrijven van Nederland, maar ging vorig jaar failliet na een maandenlange klachtenregen. In aanloop naar het faillissement werden betaalde artikelen niet meer geleverd en klanten aan het lijntje gehouden, zo bleek uit klachten op internet en een uitzending van BNNVARA’s consumentenplatform Kassa.

Xolt

Nadat Athleteshop failliet ging, startte Ringer Solinger, broer van Yuri Solinger en voormalig operationeel directeur bij Athleteshop, opnieuw een webwinkel. De webshop, genaamd Xolt, opereert vanuit het pand in Groningen waaruit eerder ook Athleteshop opereerde. De onderneming werd een maand voor het bankroet van Athleteshop opgericht. Het is niet bekend of Yuri Solinger ook verbonden is aan Xolt.

Foto: Google Maps