A28 weekend dicht in één richting daarna rijstrook dicht deze zomer

A28 weekend dicht in één richting daarna rijstrook dicht deze zomer

Zaterdag 8 juli om 01.00 uur ‘s nachts gaat de A28 in één richting dicht van Groningen Zuid tot het Julianaplein. Dat duurt tot maandag 10 juli 07.00 uur. Daarna is één rijstrook dicht richting Groningen. Vanaf maandag 28 augustus 06.00 uur zijn beide rijstroken weer beschikbaar.

Omleiding

Verkeer vanuit Assen kan via afrit 39 bij Groningen-Zuid onder de A28 door om zo de weg te vervolgen over Laan Corpus den Hoorn. Vanaf daar kan men richting ring zuid, ring west of richting Drachten rijden.


Omleidingsroute weekendstremming A28

Verkeer over de toe- en afrit

Voor het project Aanpak Ring Zuid wordt er gewerkt aan het viaduct van de A28 over de Van Ketwich Verschuurlaan. Verkeer op de A28 wordt via de afrit 39 Groningen-Zuid de A28 afgeleid en er meteen weer op. De weg wordt als het ware verplaatst naar de toe- en afrit. Daardoor is de Van Ketwich Verschuurlaan onder het viaduct afgesloten voor alle verkeer en kunnen de toe- en afrit niet gebruikt worden om de A28 op en af te gaan. Aan de andere kant van de weg zijn de toe-en afrit wel open, voor verkeer vanaf het Julianaplein naar Groningen-Zuid of verkeer naar Assen. 

Drukte op de weg

De A28 is vanaf 10 juli is niet afgesloten, maar door de afgesloten rijstrook kan de weg minder verkeer aan. Houd daarom rekening met extra reistijd. 


Meerdere afsluitingen tegelijk

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Ons advies: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. 

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar