Afrit 36 Groningen-West van A7 naar Ring West dicht

Afrit 36 Groningen-West van A7 naar Ring West dicht

Van maandag 10 juli tot maandag 4 september is de afrit 36 Groningen-West van de A7 dicht. Het deel van de afslag naar Laan Corpus den Hoorn is al sinds 17 april dicht. Vanaf 10 juli is ook het gedeelte naar de westelijke ringweg (N370) dicht.

Op maandag 10 juli gaat ook de verbinding tussen de Laan Corpus den Hoorn en de westelijke ringweg dicht. Deze afsluiting duurt tot maandag 17 juli. Dit betekent dat de westelijke ringweg in deze week niet te bereiken is voor verkeer vanaf het Vrijheidsplein. Want ook de verbinding tussen het Julianaplein en de Ring West is sinds het voorjaar dicht.

Afrit 36 Groningen-West dicht


In rood de afsluitingen in dit gebied. In het groen de omleidingsroutes richting de westelijke ringweg.

Verkeer via Hoogkerk

Kom je vanaf de A7 uit de richting Drachten/Leek, dan kun je afrit 35 Hoogkerk nemen en via het Hoendiep naar de westelijke ringweg van Groningen rijden. Verkeer vanaf de Laan Corpus den Hoorn kan ook via Hoogkerk rijden, maar heeft ook de mogelijkheid om via de Paterswoldseweg te gaan.

Nieuwe verbinding Julianaplein – Ring West

Een onderdeel van het project Aanpak Ring Zuid is de ombouw van het Vrijheidsplein, dat Ring Zuid en Ring West met elkaar verbindt. Deze zomer vinden hier veel werkzaamheden plaats. Net zoals het Julianaplein wordt ook het Vrijheidsplein ongelijkvloers. Dat betekent dat de auto’s naar verschillende richtingen elkaar niet meer kruisen. Op maandag 17 juli wordt de nieuwe verbinding vanaf het Julianaplein naar Ring West in gebruik genomen.

Meerdere afsluitingen tegelijk

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Ons advies: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. Houd rekening met extra reistijd. 

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar