Beijumers overvallen door psychiatrisch patiënten in de wijk

Beijumers overvallen door psychiatrisch patiënten in de wijk

BEIJUM – Bewoners van Beijum voelen zich overvallen door de komst van forensisch psychiatrische patiënten naar de Rensumaheerd.

Dat blijkt uit de informatiebijeenkomst die door Forint (Lentis) werd georganiseerd. Hoewel een bijeenkomst leek te doen vermoeden dat bewoners enige vorm van inspraak zouden hebben, blijkt de huisvesting van drie forensisch psychiatrische patiënten op 1 juni aanstaande al een voldongen feit. Buurtbewoners kunnen er derhalve niet tegen in beroep.

De komst van de psychiatrische patiënten in de wijk kwam aan het licht doordat een buurtbewoonster contact opnam met de lokale nieuwssite Beijumnieuws. De Beijumse had het opgevangen van een begeleider van Beschermd Wonen, maar nog altijd geen schriftelijke bevestiging ontvangen. De situatie lijkt veel op die in 2015, toen Lentis onaangekondigd ex-tbs’ers ging huisvesten aan de nabijgelegen Onnemaheerd.

Forensisch psychiatrisch

Forensisch psychiatrische patiënten zijn mensen met een psychiatrische stoornis die een strafbaar feit hebben gepleegd en bij wie het risico hoog is dat zij opnieuw een strafbaar feit zullen plegen, aldus het Expertisecentrum Forensische Psychiatrie. De bedoeling is dat de patiënten uiteindelijk weer gaan integreren in de maatschappij. Wonen onder begeleiding is daarbij de volgende stap.

Foto: Google Maps