Bergenweg en Osloweg drie dagen dicht

Door | 18 juli 2023

GRONINGEN – De Bergenweg en de Osloweg die naast de Ring Zuid lopen, zijn van donderdag 20 juli 07.00 uur tot zaterdag 22 juli 19.00 uur dicht voor alle verkeer. De wegen zijn dicht tussen de Bornholmstraat en de Gotenburgweg. Dit heeft te maken met de werkzaamheden die op dit moment gaande zijn op de zuidelijke ringweg. Ook de fietspaden van deze wegen zijn afgesloten.

Nieuwe Euvelgunnerbrug komt eraan

Deze dagen worden de nieuwe brugdekken van Ring Zuid op z’n plek gelegd. Deze bruggen varen nu nog op een boot naar de stad toe en wordt donderdagmiddag op hun plek gehesen. Een heel bijzonder moment! Om dit te doen moeten de bruggen in de Bergenweg en Osloweg open staan en kan er geen verkeer rijden.

Omleidingen

Fietsers kunnen omrijden via de Euvelgunnerweg en Sontbrug of via de Bornholmstraat en de Sontbrug. Auto’s worden omgeleid via de Osloweg, de Stettinweg en de Sontbrug. Of via de Bornholmstraat.

Meerdere afsluitingen

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Ons advies: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad.

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?

Foto: Groningen Bereikbaar