Brailleweg van 6 juli tot 14 augustus afgesloten

Brailleweg van 6 juli tot 14 augustus afgesloten

GRONINGEN – De Brailleweg is vanaf maandag 6 juli 06.30 uur tot vrijdag 14 augustus afgesloten voor alle verkeer.

Auto’s richting Groningen-Zuid kunnen omrijden via het Emmaviaduct, de A28 en de afrit Groningen-Zuid. Fietsers worden omgeleid via het tunneltje onder het Emmaviaduct door en het Hoornsediep. Tijdens de afsluiting van de Brailleweg worden damwanden en buispalen aangebracht die nodig zijn voor de bouw van een nieuw viaduct over de Brailleweg en de nieuwe oprit richting de A28.

Omleiding autoverkeer

Autoverkeer dat normaal gesproken via de Brailleweg richting Groningen-Zuid rijdt, krijgt te maken met een omleidingsroute. Tijdens de stremming van de Brailleweg wordt verkeer geadviseerd om via het Emmaviaduct de A28 richting Assen op te rijden en vervolgens de afrit Groningen-Zuid te nemen.

Omleiding fietsers

Fietsers van en naar de Vondellaan worden omgeleid via het tunneltje onder het Emmaviaduct door en het Hoornsediep.

Bussen rijden aangepaste route

Vanwege de stremming van de Brailleweg rijden de buslijnen 7, 9, 85 en 189 een aangepaste route de stad uit. Op de website van Qbuzz zie je welke haltes vervallen en via welke haltes je geadviseerd wordt te reizen.

Bouw nieuwe viaduct

De bouw van het nieuwe viaduct maakt deel uit van de vernieuwing van het Julianaplein. Hier gaan de verkeerslichten verdwijnen. Het nieuwe Julianaplein wordt ongelijkvloers, dat wil zeggen dat alle verkeersstromen een eigen baan krijgen, op verschillende hoogtes. Het verkeer kan dan vanuit alle richtingen ongehinderd doorrijden.

Vorig jaar is bij de Brailleweg het oude viaduct van de A28 gesloopt. Het verkeer op de A28 rijdt nu over een tijdelijk viaduct van en naar het Julianaplein. Direct naast het tijdelijke viaduct, aan de zijde van het kanaal, wordt deze zomer de fundering voor het nieuwe viaduct gebouwd. Naar verwachting is het viaduct in 2021 klaar. Meer informatie over de werkzaamheden vind je op de website van Aanpak Ring Zuid.

Foto: Rijkswaterstaat

Foto: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar