Een oppashond voor Groningse senioren: gezellig én gezond

Door | 3 augustus 2022

GRONINGEN – Baasjes zoeken vaak een vertrouwde oppas voor hun hond. Senioren willen graag de gezelligheid van een hond, maar niet continu de zorg. Koppel die twee aan elkaar en iedereen is blij! Stichting OOPOEH doet dat. Een prachtig initiatief dat al 10 jaar jaar zeer succesvol is.

Alle 55-plussers die interesse hebben in een oppashond kunnen zich vrijblijvend aanmelden bij de stichting om samen op zoek te gaan naar een geschikte oppashond in de buurt. Een oppashond is niet alleen gezellig, maar zorgt ook voor meer beweging, een frisse neus en meer sociale contacten in de buurt.

Stichting OOPOEH

Nu we weer meer naar buiten gaan, is een (oppas)hond bovendien een ideale stok achter de deur om er op uit te gaan en samen met een viervoeter van het mooie weer te genieten. Stichting OOPOEH (Opa’s en Oma’s Passen Op Een Huisdier) is 10 jaar geleden in het leven geroepen vanuit de wens om honden en ouderen meer van elkaars gezelschap te laten genieten.

Genieten van gezelschap

De stichting begon klein, maar al snel was er veel belangstelling. “Senioren die jarenlang een hond hebben gehad willen vaak niet meer aan een eigen dier beginnen, maar missen het gezelschap wel. Door een vaste oppashond kunnen zij toch nog genieten van het gezelschap op de momenten waarop het hen uitkomt,” vertelt Ellen Groneman, directeur van Stichting OOPOEH.

55-plussers gezocht

In Groningen is de Stichting op zoek naar 55-plussers die af en toe gezelschap van een oppashond zouden willen. Nu baasjes weer vaker naar kantoor gaan zijn er veel lieve honden beschikbaar om op te passen. Ook baasjes op zoek naar een oppas voor hun hond kunnen zich aanmelden op oopoeh.nl of bellen naar (020) 785 3745.

Foto: OOPOEH