Er is heel veel afgesloten, waar moet ik nou langs?

Door | 20 juli 2023

Een zomer vol werkzaamheden is dit jaar geen understatement in Groningen. Wie met de auto door de stad moet, heeft het wel gezien: het is druk, want er is veel dicht. Daarom adviseren we de auto te laten staan, als dat kan. De fiets, het OV of thuiswerken zijn goede opties. Maar als je echt toch met de auto moet, helpen we je graag op weg.  

Drachten – Assen

Tussen Drachten en Assen rijd je deze zomer gewoon via de A7, het Julianaplein en de A28. Verkeer vanuit Assen richting Groningen komt op de A28 wel de afgesloten rijstrook tegen ter hoogte van Groningen-Zuid. Er blijft één rijstrook open, maar houd rekening met een langere reistijd. 

Drachten/Assen – Hoogezand

Verkeer van Drachten naar Hoogezand en andersom komt op Ring Zuid een afsluiting tegen. Zij worden omgeleid via de Europaweg. Dit betekent voor verkeer vanuit Drachten via afrit 37 Groningen-Europapark en voor verkeer vanuit Hoogezand via afrit 39 Westerbroek. 

Uit de richting Assen kan je via de overgebleven rijbaan op de A28 naar het Julianaplein rijden en vanaf daar naar de zuidelijke ringweg. En zo rij je ook via de Europaweg (afrit 37) naar de A7. 

Drachten – Groningen-West/Winsum/Eemshaven

Verkeer vanuit Drachten kan niet van de A7 direct naar Ring West. Je kan dan bij Hoogkerk (afrit 35) van de A7 af en via het Hoendiep naar de westelijke ringweg rijden. Zo kun je verder naar de westelijke stadswijken, naar Zuidhorn of via de noordelijke ringweg verder naar Winsum of Eemshaven. 

De andere kant op (vanuit het noorden naar Drachten of Julianaplein) kan gewoon via Ring West.

Verkeer uit Assen en Hoogezand naar het noorden kunnen via hun normale route rijden. Voor Assen via de westelijke ringweg en voor Hoogezand de oostelijke ringweg. Hier zijn geen afsluitingen, maar er zijn wel afgesloten rijstroken op de A28 of Ring Oost. 


De afsluitingen en omleidingen op één kaart

Meer afsluitingen

Maar er is meer. Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Ons advies: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. 

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?

Foto: Groningen Bereikbaar