Europaweg dicht ter hoogte van zuidelijke ringweg

Europaweg dicht ter hoogte van zuidelijke ringweg

GRONINGEN – In het weekend van vrijdag 30 juli tot maandag 2 augustus is de Europaweg in één richting gestremd ter hoogte van de zuidelijke ringweg. Dit vanwege sloopwerkzaamheden aan het viaduct. Vrijdag 30 juli tot zaterdag 31 juli is de Europaweg gesloten richting knooppunt Westerbroek. Van zaterdag 31 juli tot maandag 2 augustus is de Europaweg gesloten richting het centrum van Groningen.

Stremming richting knooppunt Westerbroek

Van vrijdag 30 juli 22.00 uur t/m zaterdag 31 juli 23.00 uur is de Europaweg ter hoogte van de zuidelijke ringweg afgesloten richting knooppunt Westerbroek/Hoogezand. Verkeer wordt dan omgeleid via de Sontweg, de Bornholmstraat en de Herningweg.

Stremming richting centrum Groningen

Van zaterdag 31 juli 20.00 uur t/m maandag 2 augustus 06.00 uur is de Europaweg ter hoogte van de zuidelijke ringweg afgesloten richting het centrum van Groningen. Het verkeer wordt omgeleid via de Herningweg, de Bornholmstraat en de Lübeckweg. Verkeer vanuit Westerbroek/Hoogezand kan ook omrijden via de oostelijke ringweg (N46) via afslag Meerstad.

Werkzaamheden

Aanpak Ring Zuid gaat de westzijde en oostzijde van het viaduct bij de Europaweg slopen. Hiervoor is het nodig om steeds één helft van de Europaweg af te sluiten.

Check voor vertrek

In de zomer vinden er meer werkzaamheden plaats. Een overzicht van deze werkzaamheden is te vinden op groningenbereikbaar.nl/zomer-2021. Check voor vertrek en bekijk de actuele verkeerssituatie op de slimme kaart van Groningen Bereikbaar.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar