Europaweg onder de zuidelijke ringweg dit weekend dicht

Europaweg onder de zuidelijke ringweg dit weekend dicht

Ter hoogte van de Europaweg wordt er hard aan de zuidelijke ringweg gewerkt. In het weekend van vrijdag 10 september tot maandag 13 september wordt er daarom om en om een rijrichting afgesloten op de Europaweg onder de ringweg door.

Richting Hoogezand

Van vrijdag 10 september 22.00 uur tot zaterdag 11 september 20.00 uur kan het verkeer niet vanuit de richting centrum naar Hoogezand. Ook kan verkeer op de zuidelijke ringweg vanuit de richting Julianaplein niet via afrit 38 Groningen-Zuidoost (Europaweg) links afslaan richting het centrum. Verkeer wordt omgeleid via de Sontweg, de Bornholmstraat en de Herningweg.

Afsluiting van de Europaweg voor verkeer richting Hoogezand.
Afsluiting richting Hoogezand

Richting centrum

Van zaterdag 11 september 20.00 uur tot maandag 13 september 06.00 uur is de andere kant onder het viaduct afgesloten en kan het verkeer uit de richting Hoogezand niet naar het centrum rijden over de Europaweg. Verkeer wordt omgeleid via de Herningweg, Bornholmstraat en de Lübeckweg. Verkeer op de A7 wordt aangeraden om via de oostelijke ringweg te rijden en afslag 2 te nemen en via de Rijksweg en het Damsterdiep naar het centrum te gaan.

Afsluiting voor verkeer op de Europaweg richting centrum
Afsluiting richting centrum

Reserveweekend

Mochten de werkzaamheden niet tijdig afgerond kunnen worden, dan wordt ook in het weekend van vrijdag 17 september tot maandag 20 september aan de Europaweg gewerkt.

Ben je benieuwd wat er gebeurt bij de Europaweg? Kijk dan mee met via onze webcam.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar