Festival Let’s Gro volgend jaar betaald uit aardbevingsfonds

Festival Let’s Gro volgend jaar betaald uit aardbevingsfonds

GRONINGEN – Inspiratiefestival Let’s Gro wordt volgend jaar betaald met geld uit aardbevingsfonds Nationaal Programma Groningen (NPG).

In het fonds zit 1,15 miljard euro dat bedoeld is voor de versterking van de economie, de energietransitie en de leefbaarheid in de provincie Groningen. Maar omdat Let’s Gro volgend jaar volledig in het teken staat van klimaat en de gemeente Groningen fors moet bezuinigen, hoopt de raad op deze manier twee vliegen in een klap te slaan.

‘Een regelrechte schande’

SP-fractievoorzitter Jimmy Dijk vindt het een schoffering van aardbevingsgedupeerden. “Let’s Gro is een elitefeestje waar besproken wordt welk gebouw er wel of niet roze moet worden geverfd. Dat het college hier geld aan uitgeeft is en blijft belachelijk. Dat het college nu geld voor aardbevingsgedupeerden eraan uitgeeft is een regelrechte schande”, aldus Dijk op Twitter.

Om hoeveel geld het gaat is vooralsnog niet bekend. De laatste editie van Let’s Gro kostte ongeveer 157.000 euro. Tijdens deze editie werd onder andere de nieuwe huisstijl van Marketing Groningen gepresenteerd, kon men rondleidingen krijgen door het nieuwe Forum Groningen en werd er aandacht besteed aan de toekomstplannen voor het voormalige V&D-pand en tankstation Dudok.

Foto: Let’s Gro