Fietsonderdoorgang Noord-Willemskanaal tot 15 oktober dicht

Fietsonderdoorgang Noord-Willemskanaal tot 15 oktober dicht

GRONINGEN – De onderdoorgang van de zuidelijke ringweg voor fietsers en voetgangers langs het Noord-Willemskanaal is van maandag 6 september tot vrijdag 15 oktober afgesloten. De afsluiting geldt tussen de Muntinglaan en de Laan van de Vrede. De omleidingsroute loopt via de Paterswoldseweg.

Fietsers en voetgangers over het Hoornsediep worden omgeleid via de Muntinglaan, de Paterswoldseweg en de Laan van de Vrede. Ter hoogte van roeivereniging Gyas kunnen zij weer gebruikmaken van het fiets- en voetpad (Hoornsedijk).

Herinrichten Laan van de Vrede voor bouw tijdelijk Julianaplein

De afsluiting van het fietspad heeft te maken met de herinrichting van de Laan van de Vrede. Ten zuiden van het Julianaplein wordt een tijdelijke kruising aangelegd. Deze sluit straks aan op de zuidelijke ringweg ter hoogte van de Laan van de Vrede. Voor de bouw van deze aansluiting wordt de Laan van de Vrede heringericht in de periode 6 september 2021 tot 1 maart 2022. Om de werkzaamheden veilig te kunnen uitvoeren, is het nodig de onderdoorgang voor fietsers en voetgangers af te sluiten tot 15 oktober 2021.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar