Flexibel (thuis) werken en slim reizen? Doe je voordeel met Zo Werkt Het

Flexibel (thuis) werken en slim reizen? Doe je voordeel met Zo Werkt Het

Vanaf vandaag vind je op het nieuwe platform Zowerkthet.nl alles wat met flexibel (thuis)werken en slim reizen te maken heeft. Groningen Bereikbaar en zeventien andere regionale mobiliteitsnetwerken bundelen alle kennis over flexibel (thuis)werken en slim reizen op één platform. Voorlopig blijft thuiswerken (waar mogelijk) de norm om corona onder controle te houden. Hoe faciliteer je werknemers om thuis te werken? Wat is de beste manier van reizen als je toch naar je werk gaat? Zowerkthet.nl ondersteunt werkgevers én werknemers hierin met tips, tools en inspirerende voorbeelden.

Thuiswerken heeft de afgelopen maanden een grote vlucht genomen. Uit verschillende onderzoeken blijkt dat een flink deel van de werknemers deze verandering vast wil houden. Daarnaast merken we dat de spits is afgenomen, ook na de lock down. Goed nieuws, want thuiswerken en reizen buiten de spits heeft veel positieve effecten; betere concentratie, minder stress, minder verzuim, meer werkgeluk, snellere doorstroom op wegen, meer zitplekken in het openbaar vervoer en schonere lucht. 

Inspireren

Doel van het landelijke platform is om werkgevers en werknemers te inspireren en ondersteunen bij het maken van slimme(re) reis keuzes op het gebied van werken en reizen. Werknemers vinden op Zowerkthet.nl bijvoorbeeld een thuiswerk checklist, inspirerende verhalen van mensen die onlangs anders zijn gaan reizen en linkjes naar allerlei handige tools en apps op gebied van fietsen, autodelen en parkeren.
Voor werkgevers is er veel kennis te vinden op gebied van gedragsverandering, stimuleren van fietsen onder werknemers, fiscaliteit, een overzicht van landelijke campagnes die je als bedrijf kunt inzetten en inspirerende verhalen van andere organisaties.
 

Samenwerking

Op Zowerkthet.nl is de kennis gebundeld van Stichting Breikers (Metropoolregio Amsterdam), Slim en Schoon Onderweg (Arnhem-Nijmegen), Zuid-Limburg Bereikbaar, Brabant Mobiliteitsnetwerk & SmartwayZ.NL (Noord-Brabant en Limburg), Slim & Schoon Reizen (Cleantech Regio), Groningen Bereikbaar (Groningen), De Verkeersonderneming, Bereikbaar Haaglanden en Rijnland, Samen Bereikbaar (Zuid-Holland), Drenthe reist duurzaam (Drenthe), Werk Slim, Reis Slim (Leeuwarden/Fryslân), IJmond Bereikbaar (IJmond), Slim & Groen Onderweg (Noord-Nederland), Goedopweg (Midden Nederland), Twente Mobiel & Slimme en Duurzame Mobiliteit regio Zwolle (Overijssel).

Foto: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar