Groningen behoort tot de 10 fitste steden van Nederland

Groningen behoort tot de 10 fitste steden van Nederland

GRONINGEN – Groningen staat in de top 10 van meest fitte steden van Nederland, zo blijkt uit onderzoek van vakantiezoekmachine Holidu.

Mede dankzij zwemster Ranomi Kromowidjojo en voetballer Arjen Robben heeft Groningen een sportief imago. Beide topsporters groeiden op niet ver van de stad. Maar hoe scoort Groningen in het algemeen op fitheid? Holidu, de zoekmachine voor vakantieverhuur onderzocht wat de fitste steden van Nederland zijn.

En wat blijkt? Groningen scoort het hoogste op het gebied van sportgelegenheden. Zo kunnen Stadjers bij veel sportclubs en -verenigingen hun energie kwijt, maar ook kunnen ze deelnemen aan tal van sportieve evenementen zoals wielren-, hardloop of wandeltochten die vooral ’s zomers plaatsvinden. Als tegenhanger heeft Groningen echter enorm veel fastfood mogelijkheden, wat het gemiddelde enigszins naar beneden haalt. Met een 6,55 staat Stad op de negende plek.

In totaal onderzocht Holidu de 33 grootste steden van Nederland met meer dan 75.000 inwoners op aantal sportgelegenheden, sportieve activiteiten, fastfood restaurants en overgewicht. Op basis hiervan kreeg elke stad een score van 0 tot 10. Dit resulteerde in de onderstaande tien steden die alles in huis hebben voor een sportief dagje of weekendje weg.

Top 10 fitste steden

Holidu

Holidu, gevestigd in München, is een online zoekmachine voor vakantiehuizen wereldwijd. Holidu vergelijkt miljoenen vakantiehuizen op honderden websites met behulp van beeldherkenningstechnologie om altijd de goedkoopste prijs te vinden. Hierdoor kunnen reizigers tot 55% besparen op hetzelfde vakantiehuis, voor dezelfde periode. Start-up Holidu werd in 2014 opgericht door de broers Johannes en Michael Siebers en groeit sindsdien snel. Inmiddels is de vergelijker bekroond met zowel nationale als internationale awards. Kijk voor meer informatie op holidu.nl.

Foto: AttieNdzombane/Pixabay