Groningers vinden Forum Groningen geen gezicht

Groningers vinden Forum Groningen geen gezicht

GRONINGEN – Gisteren opende Forum Groningen haar deuren. Het gebouw is volgens de Groningers letterlijk geen gezicht.

Dat blijkt uit peilingen van Dagblad van het Noorden, RTV Noord en OOG TV. Op bijna hetzelfde moment gingen de drie Groninger nieuwsmedia op zoek naar een bijnaam voor het Forum. De reacties op de zoektocht zijn overweldigend negatief. In de poll van Dagblad van het Noorden koos veruit de meerderheid voor de bijnaam Gain Porem, Gronings voor geen gezicht.

‘Zeldzaam lelijk’

De peiling van RTV Noord is nog duidelijker: bijna 70% vindt het gebouw geen aanwinst voor de stad. Op de Facebookpagina van RTV Noord en OOG TV sieren termen als ‘gedrocht’, ‘miskleun’, ‘weggegooid geld’, ‘flop’, ‘afschuwelijk’, ‘puist’ en ‘struikelblok’ de reacties. Het gebouw wordt zelfs vergeleken met een oorlogsschip en een sandcrawler, een fictioneel voertuig uit Star Wars (foto). Hieronder een paar reacties:

“Reed vorige week ‘s avonds stad in en dacht; wat een zee aan uniform kantoorlicht… zeldzaam lelijk.”

“Te triest voor woorden. Een lelijk en geldverslindend project. En dan moet je ook nog lopen te leuren om het gevuld te krijgen.”

“Het Forum vloekt lekker in de binnenstad, en straks vloekt iederéén vanwege een exploitatietekort.”

“Ben je mooi klaar mee, als omwonende, heb je een uitzicht, waar je gewoonweg depressief van wordt. Voordeel dan weer, bovenop gaan staan en springen.”

“Jaja het is een spuuglelijk gebouw. Gelukkig maar dat je hem niet kan zien als je over de grote markt loopt. Zit mooi verstopt.”

Foto: WikiPedia