Groningse muzikanten treden op in de bus tijdens Bus Sessions

Groningse muzikanten treden op in de bus tijdens Bus Sessions

GRONINGEN – Groningse muzikanten treden op vrijdagmiddag 17 januari tijdens Eurosonic/Noorderslag op in diverse Q-link-bussen.

De zevende editie van Bus Sessions start ook dit jaar weer met een kick-off in de Kiosk van het busstation in Groningen. Daar presenteren zich Groningse muzikanten voordat ze optreden in verschillende Q-link-bussen. Bus Sessions initiatief van Qbuzz, OV-bureau Groningen Drenthe en Grunnsonic.

Line-up

In Q-link 1, 2, 3, 4, 5, 6 en 15 kunnen reizigers tussen 14.00 uur en 17.30 uur luisteren naar allerlei muzikanten. In Q-link 1 naar P+R Reitdiep speelt de band Them Dirty Dimes een vrolijke mix van swing, dixie, blues en gypsy. In Q-link 2, deze vertrekt vanaf Europapark, naar Zuidhorn, treedt DOR op met een set up-tempo nummers in de Groningse taal. Q-link 3 naar Leek wordt gevuld met de Groningstalige indiefolk van Steernvanger.

In Q-link 4 naar Roden kunnen de passagiers luisteren naar mooie liedjes van singer-songwriter Martijn van der Zande. Q-link 5 naar Annen wordt gevuld met de frisse rock van The Mudd. In Q-link 6 naar Delfzijl treedt Het Kanaal op met een akoestische variant op hun gitaar- en drumcomputernummers. In Q-link 15 naar Zernike is de garagepopband The Vices te horen.

Voorafgaand aan het optreden in de bus verzorgen alle muzikanten een kort optreden in de Kiosk van het busstation in Groningen. Presentatie is in handen van Afra Rijkhoff. Het programma daar begint om 14.10 uur. Als iedereen onderweg is, spelen van 15.15 uur tot 17.15 uur Them Dirty Dimes.

Tijden

Een overzicht van de Bus Sessions vertrektijden vanaf Hoofdstation Groningen en station Europapark:

  • 14.06 – Them Dirty Dimes in Q-link 1 naar P+R Reitdiep, perron T
  • 14.37 – The Mudd in Q-link 5 naar Annen, perron Q en 16.03 perron J naar Scharmer
  • 14.44 – The Vices in Q-link 15 naar Zernike, perron C en 15.24 perron C
  • 14.58 – Steernvanger in Q-link 3 naar Leek, perron E en 16.14 perron J naar Ruischerbrug
  • 15.03 – Martijn van der Zande in Q-link 4 naar Roden, perron E en 16.19 perron J naar Beijum
  • 15.14 – Het Kanaal in Q-link 6 naar Delfzijl, perron J
  • 15.40 – DOR in Q-link 2 vanaf Europapark naar Zuidhorn

Foto: Bus Sessions/Q-link