In beide richtingen rijstrook dicht op A7

Door | 4 augustus 2023

Op de A7 tussen Groningen en Hoogkerk gaan de werkzaamheden verder. Daarom wordt in beide richtingen een rijstrook afgesloten. Van vrijdag 11 augustus 22.00 uur tot vrijdag 1 september 22.00 uur is er een rijstrook van Hoogkerk tot Groningen-West dicht. Van maandag 14 augustus 06.00 uur tot zaterdag 2 september 22.00 uur gaat een rijstrook van Groningen tot Hoogkerk ook dicht. In beide richtingen blijft een rijstrook open. 

Toerit Hoogkerk richting Groningen ook dicht

Door de afgesloten rijstrook richting Groningen, is ook de toerit bij Hoogkerk dicht. Deze afsluiting is van vrijdag 11 augustus 22.00 uur tot vrijdag 1 september 22.00 uur. Verkeer dat vanuit Hoogkerk naar Groningen wil, wordt omgeleid via het Hoendiep. 

De afsluitingen op en rond de A7 op een kaartje

Oranje: de afgesloten rijstroken. Rood: helemaal afgesloten

Geen omleiding maar wel vertraging verwacht

Verkeer op de A7 kan via de andere rijstrook rijden, maar moet rekening houden met drukte op de weg. Hoef je niet met de auto? Pak dan de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. P+R Leek is een goede optie. De bus kan via de vluchtstrook de file voorbij rijden. 

Nachtafsluitingen

Voorafgaand aan de afgesloten rijstroken moet de nieuwe situatie op de weg klaargezet worden. Daarvoor moet de weg in één richting een avond en een nacht helemaal dicht. Van donderdag 10 augustus 20.00 uur tot vrijdagochtend 06.00 uur is de A7 dicht van Westpoort tot aan Groningen-West.

Ook de andere kant op moet er een deel van de A7 dicht. Van zondag 13 augustus 22.00 uur tot maandag 14 augustus 06.00 uur is de weg dicht vanaf afrit 36 (ring west) tot Laan Corpus den Hoorn. Verkeer kan dan via afrit 36 naar de westelijke ringweg (N370) en bij de eerste afrit hier keren (18) om vervolgens vanaf Ring West weer naar de A7 te rijden. 

Meerdere afsluitingen

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Ons advies: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. 

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?

Foto: Groningen Bereikbaar