Jan Evert Scholtenlaan afgesloten voor autoverkeer

Jan Evert Scholtenlaan afgesloten voor autoverkeer

GRONINGEN – Van maandag 12 juli 07.00 uur tot en met maandag 19 juli 06.00 uur is de Jan Evert Scholtenlaan bij het Stadspark afgesloten voor autoverkeer. En van zaterdag 24 juli 20.00 uur tot en met maandag 26 juli 06.00 uur is de weg dicht voor alle verkeer. Dit is nodig omdat het nieuwe viaduct over de Laan Corpus den Hoorn deze maand op zijn plek wordt gezet.

Auto’s kunnen het Stadspark bereiken via de Campinglaan. In het weekend van 24 juli 20.00 uur tot en met 26 juli 06.00 uur is de Jan Evert Scholtenlaan ook afgesloten voor fietsers en voetgangers. Zij kunnen het Stadspark bereiken via de Concourslaan of de tunnel bij het Piccardthof. In datzelfde weekend is de ringweg (A7) ook afgesloten tussen de aansluiting Groningen West en het Vrijheidsplein. Het verkeer wordt dan omgeleid via de op- en afritten.

Tijdens het inrijden en inhijsen zijn er aan de noordzijde van de rotondes extra stremmingen nodig. Daarom is van vrijdag 16 juli 20.00 uur tot maandag 19 juli 06.00 ook de verbindingsweg tussen het Vrijheidsplein naar de rotondes Laan Corpus den Hoorn dicht en de oprit naar de A7 vanaf de rotonde. Kijk voor meer informatie op groningenbereikbaar.nl.

Inhijsen viaduct

In de berm bij de ingang van het Stadspark heeft aannemer Combinatie Herepoort de afgelopen periode hard gebouwd aan het nieuwe, bredere viaduct. Deze wordt op zijn nieuwe plek gezet.

Lees meer over het nieuwe viaduct en hoe het op zijn nieuwe plek gezet wordt op de website van Aanpak Ring Zuid.

Werkzaamheden volgen via webcam

Speciaal voor deze werkzaamheden heeft Aanpak Ring Zuid een extra webcam geplaatst. Deze staat bij de rotonde van de Laan Corpus den Hoorn. Eerst staat de camera nog gericht op de Jan Evert Scholtenlaan. Zodra het inrijden begint beweegt de camera mee richting de ringweg.

Bekijk de webcam (Livestream Laan Corpus den Hoorn).

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar