Groningen, Uitgaan

Klaar Af Kook: Topchefs en Boeren samengebracht tijdens Wintergoud in Groningen

GRONINGEN – Op zaterdag 21 december 2024 wordt het Forum Groningen omgetoverd tot een culinaire hotspot tijdens het nieuwe winterfestival ‘Wintergoud’. Het evenement ‘Klaar Af Kook’ biedt bezoekers een unieke ervaring met twee smakelijke onderdelen: Koken met de Markt van Groningen en Van Boer tot Bord. Deze kersteditie belooft inspiratie, beleving en een vleugje competitie voor alle foodliefhebbers.

Koken met de Markt van Groningen

Van 12:00 uur tot 15:00 uur nemen vier topchefs uit de Groningse horeca het tegen elkaar op in een spannende kookwedstrijd. Dennis Nolle (Dennis Cooking Place), Petra Rueva (Rueva Freelance Chef), Stefan Kollumer (Herberg Restaurant Molenrij) en Dennis Mulder (Restaurant Blumé) krijgen slechts €25,- om een feestelijk kerstgerecht voor twee personen te bereiden. De chefs doen hun inkopen op de warenmarkt en gaan live aan de slag onder toeziend oog van het publiek en foodexpert Jorrit Hoexum.

Stem mee als publieksjury!

Proef de creaties van de chefs, steek je bordje in de lucht en bepaal mee wie de winnaar wordt. Presentator Wilbert van de Kamp gidst het publiek door de wereld van smaken, ingrediënten en technieken. Wil je thuis ook aan de slag? De recepten en boodschappenlijstjes zijn direct beschikbaar, zodat je jouw inkopen op de markt kunt doen. Een culinaire kerstbeleving die je niet mag missen!

Van Boer tot Bord, ontdek de smaak van het Ommeland

Van 15:00 uur tot 17:30 uur staat het tweede onderdeel op het programma: Van Boer tot Bord. Presentator en duurzaam ondernemer Wilbert van de Kamp neemt je mee op een smaakvolle reis door het Groningse Ommeland. Samen met vier lokale boeren laat hij zien hoe je streekproducten omtovert tot heerlijke gerechten. Van zelfgemaakte appelmoes tot oude granen zoals spelt – de mogelijkheden zijn eindeloos.

Tijdens deze kookdemo kun je niet alleen proeven, maar ook rechtstreeks producten kopen op de boerenmarkt. Ontmoet de boeren en ontdek de verhalen achter hun producten:

  • Marriël Edzes van biologisch akkerbouwbedrijf Rooted
  • Familie Havenga van biologisch akkerbouwbedrijf Landgoud
  • Piet Glas en Angela Rijnen van biologisch landbouwbedrijf Eikemaheert
  • Familie Westers van regeneratief bio-dynamisch landbouwbedrijf Horaholm

Praktische informatie

Datum: Zaterdag 21 december 2024
Locatie: Forum Groningen
Tijden:

  • Koken met de Markt van Groningen: 12:00 – 15:00 uur
  • Van Boer tot Bord: 15:00 – 17:30 uur

Toegang tot beide onderdelen is gratis. Kom genieten van een feestelijke dag vol culinaire verrassingen en laat je inspireren door de smaken van Groningen. Zet 21 december vast in je agenda – wij zien je graag in het Forum tijdens Wintergoud!

Foto: Alvar Besemer (ingezonden)