Laatste twee fases van werkzaamheden Ring Oost van start

Laatste twee fases van werkzaamheden Ring Oost van start

We zijn nu halverwege de werkzaamheden aan de oostelijke ringweg (N46). Tussen maandag 10 juli en vrijdag 4 augustus wordt onderhoud uitgevoerd aan deze weg. Ring Oost is open voor verkeer, maar er worden rijstroken en toe- en afritten afgesloten. Het verkeer moet daarom rekening houden met extra reistijd en omleidingen.

21-27 juli: Lewenborg-Beijum

Op vrijdag 21 juli 19.00 uur verschuift het werk naar de andere kant van de weg. Dan zijn de toe- en afritten Kardinge (4) en Lewenborg (3) dicht aan de zijde van de wijken zelf. Ook afrit 5 Beijum-Zuid is dicht, voor verkeer vanuit het zuiden. Verkeer rijdt op dit deel van Ring Oost in beide richtingen over één rijstrook. Dit duurt tot donderdag 27 juli 19.00 uur.


Fase 3: van Lewenborg tot Beijum


Fase 4: van Beijum tot Boterdiep

27 juli-4 augustus Beijum-Boterdiep

De laatste fase is van donderdag 27 juli 19.00 uur tot vrijdag 4 augustus. Er wordt dan, net zoals in fase 1, gewerkt aan het deel tussen Beijum en knooppunt Boterdiep. Nu aan de andere kant van Ring Oost. Dat betekent dat de toe- en afritten Beijum-Noord (6) en Beijum-Zuid (5) dicht zijn aan de kant van de wijk Beijum.

Afgesloten toe- en afritten

Tijdens de werkzaamheden blijft Ring Oost open en kan verkeer beide kanten op, over één rijstrook blijven rijden. Verder zijn er toe- en afritten afgesloten en wordt verkeer van en naar wijken zoals De Hunze, Beijum en Lewenborg omgeleid, vaak via de volgende beschikbare toe- en afrit. Omdat er minder rijstroken open zijn en je moet omrijden om de weg op of af te gaan, moet het verkeer rekening houden met extra reistijd. 


Nieuw asfalt en ander onderhoud

De provincie Groningen laat een nieuwe geluid reducerende asfaltlaag aanbrengen, viaductonderhoud uitvoeren, bomen snoeien en kolken schoonmaken zodat het regenwater goed kan wegstromen. Waarom moet dit tijdens de werkzaamheden aan de zuidelijke ringweg? Lees er hier meer over.

Meerdere afsluitingen tegelijk

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Ons advies: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. 

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar