Langere wachttijden bij garage door wissel winterbanden

Langere wachttijden bij garage door wissel winterbanden

GRONINGEN – Het te lang wachten met het vervangen van winterbanden zorgt voor drukte en onnodig lange wachttijden bij garages, zo meldt Vakgarage.

Het is een terugkerend verschijnsel. Jaarlijks wachten mensen te lang met banden wisselen, waardoor ze langer moeten wachten en garagehouders moeten overwerken door een plotselinge piek in aanvragen.

Pro-actief

Om de lange wachtlijsten te voorkomen proberen veel garagehouders in het voorjaar al meteen een afspraak te maken voor het najaar. Daarbij biedt men soms extra acties en vroegboekkortingen aan. Andere garages kiezen ervoor om klanten pro-actief te benaderen voor het plannen van de wissel, een werkwijze die Vakgarage, een landelijke garageformule met 300 vestigingen in Nederland, bij haar aangesloten bedrijven ook adviseert.

“Tegen de drukte valt simpel weg niet aan te plannen, want garages hebben maar een beperkt aantal bruggen. Wacht dus niet tot de eerste ijzel, maar zorg dat je je banden laat omwisselen voordat de temperatuur onder de 7 graden duikt. Ook op herfstdagen kan dat namelijk al het geval zijn”, zo luidt het devies.

Dit bericht is in opdracht geschreven.

Foto: Pixabay