Lonely Planet tipt Groningen als onontdekte stad

Lonely Planet tipt Groningen als onontdekte stad

GRONINGEN – Lonely Planet tipt Groningen als eindbestemming in een 7-daagse reis door Nederland die de reisgids heeft samengesteld.

De toonaangevende autoriteit op het gebied van reizen heeft Nederland benoemd tot een van ’s werelds beste landen om volgend jaar te bezoeken. Daarbij tipt Lonely Planet Groningen als onontdekte stad die ook een bezoek waard is. De gezellige en autovrije binnenstad met als ontbijttip het spijslokaal Pernikkel en een rustgevende provincie op ‘just a bike ride away’ worden als de grote pluspunten benoemd.

Combinatiekracht van Groningen

De combinatiekracht maakt Groningen uniek. Een bruisende stad met volop cultuur en activiteit met daaromheen het ommeland waar de stilte je omarmt en waar je op adem kan komen. “Juist die combinatiekracht van de stad en de provincie zien wij als de kracht van Groningen en daar willen we op inzetten”, aldus Marketing Groningen.

De benoeming in de lijst van Lonely Planet is al de zoveelste in het rijtje van het afgelopen jaar. Eerder werd Groningen internationaal geprijsd door onder andere CNN, The Guardian en The New York Times.

Foto: Marketing Groningen