N7 tussen Euvelgunne en Europaweg deze zomer dicht

Door | 11 juli 2023

Het is echt een zomer vol werkzaamheden in Groningen. Zo wordt er ook gewerkt aan de zuidelijke ringweg. Deze zomer wordt net als vorig jaar het oostelijk gedeelte van Ring Zuid afgesloten. Van vrijdag 14 juli tot vrijdag 1 september is de weg dicht van Euvelgunne tot de Europaweg in beide richtingen. 

De afsluiting van de twee richtingen start niet tegelijk. Hieronder de uitleg over de twee fases. 

Van oost naar west

Op vrijdag 14 juli 22.00 uur gaat de zuidelijke ringweg dicht van knooppunt Euvelgunne tot de Europaweg voor verkeer richting het Julianaplein. Vanaf de oprit bij de Europaweg is de weg weer open. Ook de nieuwe oprit bij de Bornholmstraat is deze zomer open. Op Ring Oost (N46) is de toerit Meerstad afgesloten. 

Van west naar oost

Op maandag 17 juli om 00.00 uur gaat de andere kant van Ring Zuid ook dicht. Deze afsluiting is iets anders dan de andere kant. De afsluiting is van de Europaweg tot afrit 38 Groningen-Zuidoost. Bij de toerit Zuidoost, kan verkeer nog wel de zuidelijke ringweg op richting Hoogezand. 


De afsluiting van Ring Zuid in rood, wat op dit stuk wel open is in groen

Omleidingen

Er zijn voor deze afsluiting verschillende omleidingen:

Drachten richting Eemshaven: Vanaf de A7 ga je via Hoogkerk naar het Hoendiep. Zo kom je op de westelijke ringweg (N370) en zo kan je via de noordelijke ringweg naar de N46 richting Eemshaven. 

Assen richting Eemshaven: Vanaf maandag 17 juli kan het verkeer vanaf de A28 via de nieuwe verbindingsboog naar Ring West (N370). Zo kom je via de noordelijke ringweg op de N46 richting Eemshaven.

Drachten en Assen richting Hoogezand: Rij via de zuidelijke ringweg en neem afrit 37 Europapark. Via de Europaweg rijd je naar de A7 richting Hoogezand. 

Hoogezand richting Drachten en Assen: Vanaf de A7 rijd je via afrit 39 Westerbroek naar de Europaweg. Daar kun je Ring Zuid op richting het Julianaplein. 

Omdat er in en om Groningen meerdere werkzaamheden tegelijkertijd zijn, moet je rekening houden met een langere reistijd.  


Omleiding voor de afgesloten zuidelijke ringweg

Werkzaamheden

Aannemer Combinatie Herepoort gaat op dit deel van de ringweg bezig met het afmaken van de Euvelgunnebrug. Om dat te doen moet het deel van de brug waar je overheen rijdt, eruit. Ook moet er nieuw asfalt op de brug aangebracht worden. 


Meerdere afsluitingen tegelijk

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Ons advies: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad. 

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?

Foto header: Raymond Bos

Foto: Groningen Bereikbaar