Noordzijde Julianaplein vanaf 15 oktober definitief dicht

Noordzijde Julianaplein vanaf 15 oktober definitief dicht

Vanaf vrijdag 15 oktober om 22.00 uur worden de verbindingen aan de noordzijde van het Julianaplein definitief afgesloten. Dat betekent dat verkeer vanuit het centrum niet meer via het Emmaviaduct naar het Julianaplein kan rijden en dat verkeer vanuit de richting Hoogezand niet meer via het Julianaplein naar het centrum kan.

Verkeer vanuit het centrum

Verkeer vanuit het centrum van Groningen kan nu nog via het Emmaviaduct richting het Julianaplein rijden. Daar kan het verkeer rechtsaf richting Drachten/Hoogkerk en linksaf richting Hoogezand. Vanaf 15 oktober is dat niet meer mogelijk. Verkeer richting Drachten/Hoogkerk kan dan via de westelijke ringweg of via de oprit vanaf de Hereweg rijden. Verkeer richting Hoogezand heeft de Europaweg als alternatief.

Verkeer vanuit het centrum richting Assen kan nog gewoon via de Brailleweg naar de A28 rijden.

Verkeer vanuit Hoogezand

Het verkeer vanuit de richting Hoogezand kan tot 15 oktober nog rechts afslaan op het Julianaplein richting het centrum van Groningen. Vanaf dan wordt die verbinding definitief afgesloten. Verkeer wat naar het centrum wil, kan dan via de Europaweg of via afrit 37 Helpman (Hereweg) rijden.

De noordzijde van het Julianaplein gaat vanaf 15 oktober 2021 definitief dicht.

Bouw tijdelijk Julianaplein

De noordzijde van het Julianaplein moet worden afgesloten om ruimte te maken voor de bouw van het tijdelijke Julianaplein, in de periode februari tot mei 2022. Na de afsluiting worden onder andere lichtmasten en geluidsschermen verwijderd.

Nachtafsluiting Emmaviaduct en Brailleweg

In de nacht van vrijdag 15 oktober op zaterdag 16 oktober (van 22.00 uur tot 06.00 uur) is het gehele Emmaviaduct, de Brailleweg en de oprit vanaf de Brailleweg naar de A28 richting Assen afgesloten. In deze nacht worden de verkeersborden en belijning weggehaald en vervangen door nieuwe borden en belijning. Ook worden betonblokken op het Emmaviaduct gesloopt.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar