Onderhoud aan oostelijke ringweg deze zomer

Onderhoud aan oostelijke ringweg deze zomer

GRONINGEN – Van maandag 10 juli tot vrijdag 4 augustus wordt onderhoud uitgevoerd aan de oostelijke ringweg van Groningen (N46). Ring Oost blijft open voor verkeer, maar er worden wel rijstroken en toe- en afritten afgesloten. Het verkeer moet daarom rekening houden met extra reistijd en omleidingen.

Het werk wordt in vier fases uitgevoerd. In elke fase wordt een ander deel van de oostelijke ringweg aangepakt.

10-14 juli: Boterdiep-Beijum

Van maandag 10 juli 06.00 uur tot vrijdag 14 juli 19.00 uur is het eerste deel van Ring Oost aan de beurt. Vanaf knooppunt Boterdiep tot aan Kardinge rijdt verkeer in beide richtingen over één rijstrook. De toerit vanaf de N361 naar Ring Oost is niet beschikbaar. Bovendien zijn de toe- en afritten Beijum-Noord (6) en Beijum-Zuid (5) aan de westkant (ter hoogte van De Hunze) dicht.

16-21 juli: Beijum-Lewenborg

De tweede fase is van zondag 16 juli 22.00 uur tot vrijdag 21 juli 19.00 uur. In deze periode wordt gewerkt aan het deel tussen Kardinge en Lewenborg. De toe- en afritten Kardinge (4) en Lewenborg (3) aan de zijde van Groningen zijn dicht. Ook toerit Beijum-Zuid (5) is dicht deze week. De afrit hier is wel weer open. De toe- en afritten aan de andere kant van Ring Oost zijn ook beschikbaar.

21-27 juli: Lewenborg-Beijum

Op vrijdag 21 juli 19.00 uur verschuift het werk naar de andere kant van de weg. Dan zijn de toe- en afritten Kardinge (4) en Lewenborg (3) dicht aan de zijde van de wijken zelf. Ook afrit 5 Beijum-Zuid is dicht, voor verkeer vanuit het zuiden. Verkeer rijdt op dit deel van Ring Oost in beide richtingen over één rijstrook. Dit duurt tot donderdag 27 juli 19.00 uur.

27 juli-4 augustus Beijum-Boterdiep

De laatste fase is van donderdag 27 juli 19.00 uur tot vrijdag 4 augustus. Er wordt dan, net zoals in fase 1, gewerkt aan het deel tussen Beijum en knooppunt Boterdiep. Nu aan de andere kant van Ring Oost. Dat betekent dat de toe- en afritten Beijum-Noord (6) en Beijum-Zuid (5) dicht zijn aan de kant van de wijk Beijum.

Extra reistijd

Tijdens de werkzaamheden blijft Ring Oost open. Maar omdat er maar één rijstrook beschikbaar is in beide richtingen, moet het verkeer rekening houden met extra reistijd. Tijdens de afsluitingen van de toe- en afritten wordt verkeer van en naar wijken zoals De Hunze, Beijum en Lewenborg omgeleid, vaak via de eerstvolgende beschikbare toe- en afrit.

Nieuwe laag asfalt

De provincie Groningen laat een nieuwe geluid reducerende asfaltlaag aanbrengen, viaductonderhoud uitvoeren, bomen snoeien en kolken schoonmaken zodat het regenwater goed kan wegstromen.

Meerdere afsluitingen tegelijk

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Ons advies: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad.

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar