Onderscheiding voor Isabella, Selina, Felicia en Manuel uit Stad

Onderscheiding voor Isabella, Selina, Felicia en Manuel uit Stad

GRONINGEN – Isabella (3), Selina (4), Felicia (8) en Manuel (10) uit Lewenborg hebben afgelopen zaterdag een speciale onderscheiding ontvangen van Stichting Opkikker.

Het viertal kreeg de onderscheiding vanwege hun fantastische inzet voor hun zieke lotgenoten. Omdat de geplande ceremonie, die Stichting Opkikker speciaal voor alle nieuwe ambassadeurs georganiseerd had, door de nieuwe coronamaatregelen niet door kon gaan, werd de ceremonie vanuit huis nagebootst.

Isabella heeft in het verleden samen met haar gezin een Opkikkerdag meegemaakt, omdat de ziekte veel impact heeft op het dagelijks leven van het hele gezin. Samen met haar broer en zussen zet zij zich sindsdien in voor Stichting Opkikker als Opkikker ambassadeur. Op die manier hoopt Isabella ook andere gezinnen te kunnen helpen. Dit is niet onopgemerkt gebleven! Daarom mocht zij zaterdag 24 oktober de exclusieve Opkikkermedaille in ontvangst nemen.

Stichting Opkikker verzorgt lichtpuntjes voor gezinnen met een langdurig ziek kind en mogen dat inmiddels al 25 jaar doen. Tijdens de Opkikkerdagen die zij organiseren ontzorgen zij het hele gezin met een op maat gemaakt activiteitenprogramma, op basis van de wensen van alle gezinsleden. Helikoptervluchten, boeven vangen met de politie of omgetoverd worden tot echte prinses: niets is voor Stichting Opkikker te gek!

Nadat een gezin een Opkikkerdag heeft gehad, krijgen de kinderen de mogelijkheid om ambassadeur van de stichting te worden. Door het ambassadeurschap probeert de stichting deze kinderen trots, eigenwaarde, verantwoordelijkheid, sociaal contact en kracht te geven. Met als uitgangspunt de transformatie van patiënt naar ambassadeur. Zij zetten zich geheel vrijblijvend, op allerlei manieren, in om andere gezinnen met een ziek kind ook een dag ontspanning te bieden!

Als dank voor hun inzet, worden alle ambassadeurs ieder jaar uitgenodigd voor de Ambassadeursdagen, welke ieder jaar op een andere locatie plaatsvindt. Dit evenement wordt door vele gezinnen gezien als een jaarlijks terugkerende Opkikkerdag. In verband met alle maatregelen rondom COVID-19 was Stichting Opkikker genoodzaakt om de Ambassadeursdagen dit jaar te annuleren. In plaats daarvan ontvingen alle 3000 ambassadeurs thuis een pakket, waarmee ze thuis zélf een Ambassadeursdag konden organiseren met het gezin.

Wil je ook Isabella én Stichting Opkikker steunen? Dat kan door bijvoorbeeld de vrolijke limited edition Jubelsokken te kopen. Dit kan via opkikkerjubelsokken.kentaa.com. Alle opbrengsten gaan naar Stichting Opkikker.

Foto: Stichting Opkikker