Onrust bij vijver in Noorderplantsoen

Onrust bij vijver in Noorderplantsoen

GRONINGEN – Zwervers, junkies, drugsdealers en buitenlanders zorgen de laatste tijd voor onrust rond de vijver in het Noorderplantsoen.

Dat schrijft Wesley Wiltschut op zijn Facebookpagina. Volgens de Stadjer is de vijver aan de Leliesingel in het plantsoen veranderd in een ware hel. “Scheldpartijen, mishandelingen, berovingen en overlast van bepaalde groepen die zich daar misdragen. De bierblikken hangen in de bomen, het openbaar toilet bij de vijver wordt dagelijks gesloopt en bepaalde mensen en groepen eigenen deze plek zichzelf toe en vallen massaal mensen lastig”, aldus Wiltschut.

Bedreiging en mishandeling

Volgens de Stadjer bestaat de overlastgevende groep vooral uit zwervers, junkies, drugsdealers en groepen buitenlanders met ghettoblasters die, met ontbloot bovenlijf en onder de tatoeages, de macho uithangen. “Zeg je er netjes iets van, wordt je bedreigd met de dood of in je gezicht gespuugd of er wordt je een kapotte bierfles in je gezicht geslagen”, aldus Wiltschut. “De politie rijdt af en aan, maar dit wordt met de dag erger.” De situatie is volgens de Stadjer zo schrijnend dat hij uit veiligheidsredenen heeft besloten niet meer naar de plek toe te gaan.

Gemeente erkent situatie

De gemeente Groningen laat weten de situatie te herkennen en erkent de afgelopen weken meerdere meldingen van overlast te hebben ontvangen. Woordvoerder Hans Coenraads laat tegenover RTV Noord weten dat er sprake is van drank- en drugsgebruik en dat daar niet omheen hoeft te worden gedraaid. Volgens de woordvoerder van burgemeester Den Oudsten gaat het om mensen van diverse nationaliteiten en verschillende achtergronden.

Foto: Google Maps