Ouderen Songfestival voor senioren (55+) met zangtalent

Ouderen Songfestival voor senioren (55+) met zangtalent

GRONINGEN – Groningse ouderen met zangtalent kunnen op 9 oktober meedoen aan de voorronde van het Ouderen Songfestival (OSF) in Burgum.

Het OSF is een jaarlijks terugkerende competitie voor zangtalenten van 55 jaar en ouder. Het festival wordt dit jaar voor de 28e keer georganiseerd en de voorrondes vinden plaats door het hele land. De dichtstbijzijnde voorronde voor deelnemers uit Groningen is verpleeg- en verzorgingstehuis Berchhiem in Burgum, Friesland.

Inschrijven

Inschrijven is mogelijk voor iedereen van 55 en ouder. Deelname is gratis en de liedkeuze is aan de deelnemer. Muzikale begeleiding op piano is in handen van artistiek leider en pianist Kees van Zantwijk. Zo lang er voorrondes en beschikbare plaatsen zijn, kan ingeschreven worden via info@ouderensongfestival.nl.

Ouderen Songfestival

Het OSF is een landelijk muziekfestival dat ooit bescheiden begon in een verzorgingshuis in Amsterdam. Ruim 30 jaar later is het OSF uitgegroeid tot een landelijk festival bestaande uit twaalf voorrondes in verzorgingshuizen in diverse Nederlandse gemeenten, drie pre-finales in de theaters in Houten, Vught en Heerenveen en de Grande Finale in het DeLaMar Theater te Amsterdam.

Vorig jaar sloot het festival met drie overtuigende winnaars af, Bob Bullee (Rotterdam), Machteld van der Gaag (Amsterdam) en Dries van der Heijden (Schijndel). Twee van hen toeren inmiddels met de Tour de Chant OSF 2019 door Amsterdam. Kijk voor meer informatie en een overzicht van alle voorrondes op ouderensongfestival.nl.

Foto: Ouderen Songfestival