Spitsmijders sparen €10.000 voor Groningse goede doelen

Spitsmijders sparen €10.000 voor Groningse goede doelen

Deelnemers van het mobiliteitsprogramma Gafilevrij in Groningen hebben van maart tot de zomervakantie een bedrag van €10.000 gespaard voor het goede doel. Dat deden zij door de auto zoveel mogelijk te laten staan tijdens de spits. Namens de spitsmijders verraste Groningen Bereikbaar deze week de Groningse goede doelen Lutje Geluk en de Voedselbank Groningen met ieder €5.000.

Groningen Bereikbaar stimuleert automobilisten om de auto tijdens de spits zoveel mogelijk te laten staan. Door thuis te werken, de fiets te pakken, met het OV te reizen of op een ander moment te reizen, konden deelnemers met Gafilevrij credits sparen. De credits konden worden ingewisseld voor onder andere fietsaccessoires, OV-tegoed of thuiswerkproducten.

Gezamenlijke donatie

In coronatijd werkten veel forenzen massaal thuis en spaarden zo gemakkelijk een flink bedrag bijeen. De persoonlijke beloningen binnen het Gafilevrij programma zijn daarom omgezet in een gezamenlijke donatie aan de twee Groningse goede doelen, die door de deelnemers zijn uitgezocht.

Einde Gafilevrij

Het programma Gafilevrij is op 3 juli beëindigd. De deelnemers hebben samen 64.000 spitsmijdingen gemaakt. Thuiswerken, fietsen en op een ander moment reizen waren veel gekozen alternatieven. In tijden van corona werkten de deelnemers zelfs 80% thuis.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar