Suzanne hangt Stad vol met winterjassen, sjaals en mutsen

Suzanne hangt Stad vol met winterjassen, sjaals en mutsen

GRONINGEN – Suzanne Van Sleen-ter Weele uit Groningen startte een actie om minder gefortuneerde Stadjers aan warme kleding te helpen.

De winter komt eraan en dat merk je zodra je de deur uit stapt. De wind blaast guur om je hoofd. Je bent blij dat je die ochtend je winterjas van zolder hebt gehaald en hem aan hebt kunnen trekken. Gelukkig kon je kiezen uit die ene mooie, die andere warme of die oude die er al jaren hangt.

Maar wat nou als je niet kon kiezen, omdat je maar een jas hebt en geen warm huis om vanuit te vertrekken. Dat je al maanden op straat slaapt en het nog best te doen was met die ene jas, maar nu de winter er aan komt, je de koude gure wind door je zomerjas voelt waaien en je weet dat je geen geld hebt om een andere jas te kopen… Hoe zou dat zijn?

Stadjer Suzanne Van Sleen-ter Weele bedacht een actie om Groningen op zaterdag 7 december vol te hangen met winterjassen, sjaals en mutsen voor hen die het koud hebben, geen thuis hebben of geen volle zolder waar ze kunnen kiezen. De reacties op het idee zijn overweldigend. Meerdere mensen hebben zich al aangemeld en ook Stichting Straatwijs, Kledingbank De Zeecontainer en Buitengewoonzijn.NU hebben toegezegd mee te werken.

Heb jij nog een winterjas, sjaal of muts waar Suzanne iemand anders blij mee kan maken? Breng deze dan maandag 18 november vanaf 19.30 uur naar het Parcival College aan de Merwedestraat 98 of stuur Suzanne een berichtje. Samen maken we de stad een stukje warmer!

Foto: Sandra Zeilstra