Terugkijken: bijeenkomst ingrijpende werkzaamheden Julianaplein

Terugkijken: bijeenkomst ingrijpende werkzaamheden Julianaplein

De digitale bijeenkomst van 2 september over de ingrijpende werkzaamheden aan het Julianaplein in 2022 gemist? Bekijk de livestream terug of download de presentatie.

Tekst gaat verder onder de video.

Terugkijken: digitale bijeenkomst

Presentatie over werkzaamheden en bedrijven aan het woord

In de bijeenkomst voor het bedrijfsleven in Groningen komen verschillende sprekers aan het woord over de impact van de aanleg van een tijdelijk Julianaplein begin volgend jaar. Zo is er een presentatie van Combinatie Herepoort over details van de megaklus aan het drukste verkeersknooppunt van Noord-Nederland. Aan het woord komen ook bedrijven en instellingen die alvast maatregelen nemen voor hun bereikbaarheid komend voorjaar. Benieuwd welke tips bestuurder Wim van de Pol (Noorderpoort) en ondernemers Mark Vletter (Voys/Spindle) en Paul Papo (Maripaan Groep) hebben? Zij komen in het tweede deel van het programma aan bod.

De presentatie van Bert Kramer over de werkzaamheden en afsluitingen kun je hieronder downloaden.

Onvermijdelijke verkeersoverlast

Vanaf 11 februari 2022 wordt het Julianaplein gedurende 13 weken in verschillende stukken en fases afgesloten. Alle deelnemers aan de bijeenkomst zijn zich terdege bewust dat iedereen de onvermijdelijke verkeersoverlast gaat merken die van, naar of via Groningen rijdt. Ook benadrukken ze dat alle bedrijven, organisaties en instellingen in de stad maatregelen moeten nemen om in die periode fors minder verkeer te laten rijden. De verkeersmodellen laten zien dat er per dag 80.000 auto's minder op het hele wegennetwerk van Groningen nodig zijn om te zorgen voor voldoende doorstroming.

Op onze pagina Julianaplein vind je meer informatie over de werkzaamheden, verkeershinder en maatregelen die je kunt nemen om de hinder te vermijden.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar