Twee weekenden geen treinen op station Groningen

Twee weekenden geen treinen op station Groningen

GRONINGEN – In de weekenden van 9 tot en met 10 mei en 16 tot en met 17 mei rijden er geen treinen van en naar het Hoofdstation Groningen.

Naast de spoorstremming naar Assen en Veendam/Winschoten/Weener van 6 mei tot en met 3 juni rijden er in de weekenden 9-10 mei en 16-17 mei ook geen treinen maar bussen naar Zuidhorn, Delfzijl of Roodeschool/Eemshaven. Dat betekent dat er die dagen helemaal geen treinen rijden naar het station van Groningen. ProRail is deze weekenden onder andere bezig met het inkorten van sporen en de beveiliging van het spoor op het station.

Verbouwing station Groningen

De komende jaren wordt station Groningen verbouwd en klaargemaakt voor de toekomst. Tijdens deze treinvrije periode wordt er gestart met voorbereidende werkzaamheden hiervoor. Zo worden enkele perronkappen en de winkelpanden op het perron verwijderd, worden er wat sporen ingekort en het bouwterrein ingericht.

Spoorplan Noord-Nederland

Station Groningen wordt naast de toegangspoort tot de regio het visitekaartje van de stad. In 2023 is het werk klaar. Het project Groningen Spoorzone is onderdeel van Spoorplan Noord-Nederland; sneller reizen in Noord-Nederland en naar de Randstad door meer treinen, betere overstap, nieuwe verbindingen en sneller rijden. Meer weten over het spoorwerk in Groningen? Bekijk de speciale projectpagina van Groningen Spoorzone.

Foto: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar