Unieke kinderkunst siert straatbeeld in Groningen

Unieke kinderkunst siert straatbeeld in Groningen

GRONINGEN – Unieke kunstwerken van kinderen sieren de komende weken de straten van de gemeente Groningen.

Van de eerste serie posters van Positive Propaganda hangen nog enkele exemplaren. Tijd dus voor een tweede shot positiviteit! Vier talentvolle beeldmakers ontwierpen de nieuwe posters. Deze keer kregen zij hulp van maar liefst 250 kinderen uit de gemeente Groningen. Hun unieke kunstwerken sieren de komende weken de straten. Een fietstochtje waard.

Kleur de stad

Het thema luidt deze keer Kleur de stad. Dat leverde kleurrijke en vrolijke ontwerpen op. Wel kregen de beeldmakers één voorwaarde mee: kleur je ontwerp niet alleen zelf in, maar zorg dat het ook in zwartwit afgedrukt kan worden. Want voor deze serie zocht Positive Propaganda de samenwerking met lokale basisscholen en kinderopvanglocaties.

“Alle leeftijden hebben meegekleurd, van de allerkleinsten tot groep 8,” vertelt René Raap, een van de initiatiefnemers. “Vol enthousiasme zijn ze ermee aan de slag gegaan. Grote glimlachen, veel enthousiasme en ó zo trots dat hun poster binnenkort ergens op straat te zien is.” Behalve bijdragen aan een positiever, vrolijker straatbeeld, leren de kinderen ook dat de straat van ons allemaal is. “Én dat we daar samen iets moois van kunnen maken.”

Jonge kunstenaars uit Stad

Zo’n 250 kinderen van CBS Aquamarijn, CBS De Heerdstee, CBS Nassauschool, OJS De Petteflet en BSO De Boomhut kleurden samen aan zo’n 200 unieke kunstposters. Daarbij kwamen zij soms ook met mooie en oprechte boodschappen, zoals: wat ben je mooi, wees lief voor elkaar, be yourself en love. Vanaf deze week hangen ze in de hele stad.

Speuren naar jouw poster

Zo’n 250 kinderen en hun ouders hoeven zich deze zomervakantie dus niet te vervelen. Zij kunnen hun eigen kleurplaat terugvinden in de gemeente Groningen. Op positivepropaganda.org/kleur-de-stad staat een kaart met alle locaties en de video van alle ingekleurde posters. Overigens zijn zo’n 20 geplaatste posters nog niet ingekleurd. “Dus ook als je niet hebt meegetekend kun je alsnog meedoen. Doe wat kleurpotloden in je rugtas, ga op zoek en kleuren maar,” zegt Arnoud Evenhuis, oprichter van Positive Propaganda.

Bijdragen aan meer positiviteit

Docenten en leerlingen zijn nu al enthousiast voor een herhaling volgend jaar. Later deze zomer volgt dankzij de gemeente Groningen nog een nieuwe, derde serie posters. Daarna is er ruimte voor andere positieve boodschappen. Iedereen kan meedoen door een positief onderwerp aan te dragen, door een ontwerp te maken of door een bijdrage te leveren voor drukwerk en plaatsing. Bij Positive Propaganda horen ze het graag.

Videocompilatie

Foto: Positive Propaganda