Vacature: Stichting Driestroom zoekt Hoofdbehandelaar

Vacature: Stichting Driestroom zoekt Hoofdbehandelaar

NOORD-NEDERLAND – Zorgorganisatie Stichting Driestroom zoekt een Hoofdbehandelaar in Noord-Nederland voor 24 uur per week.

De Franchiseorganisatie Driestroomhuizen, die in 2008 gestart is, bestaat op dit moment uit 125 zelfstandige zorgondernemingen in het hele land. Zij bieden zorg en begeleiding aan voornamelijk Jeugd (LVB, VG en GGZ indicaties) in de Gezinshuizen en aan Volwassenen (VG en GGZ) in de Woonvormen waar de zorgondernemer zelf (of in de nabijheid) met zijn gezin woont. Ook zijn er vier Moeder-kindhuizen. Naast zorgondernemingen gericht op wonen, zijn er ook zorgondernemingen binnen de franchiseorganisatie op het gebied van dagbesteding, werk en participatie.

Vanwege de groei van de Driestroomhuizen is er in 2017 gestart met een nieuwe organisatievorm: de coöperatie van Zorgondernemers. Het dagelijks bestuur van de coöperatie werkt nauw samen met Ondernemersgroep de Driestroom (ODD) en met Driestroom. Centraal overleg vindt plaats in het MT extern. Sinds 2018 wordt er decentraal in drie regio’s gewerkt (Noord, Midden, Zuid). Op regionaal niveau zijn er overlegteams bestaande uit een zorgondernemer, een accountmanager ODD, een contractmanager en een Hoofdbehandelaar Driestroom.

Jouw scope

Als Hoofdbehandelaar Driestroomhuizen ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg binnen de franchiseketen. Je kent wettelijke kaders en verantwoordingseisen vanuit gemeenten en zorgkantoren en bent in staat deze te vertalen naar een werkbaar kader in de Driestroomhuizen. Je hebt daarbij oog voor de specifieke dilemma’s die spelen bij gezinshuiszorg. Vanuit een onafhankelijk oordeel en een eigenstandige positie ga je in dialoog over deze dilemma’s. Je hebt daarbij oog voor verschillende oplossingsrichtingen. Je bent in staat signalen laagdrempelig op te pikken en hierop te anticiperen. Zo draag je actief bij aan kwaliteitsontwikkeling van de franchiseketen.

Jouw functie

Je draagt zorg voor de screening van nieuwe zorgondernemers op inhoudelijke competenties en beoordeelt ondernemingsplannen van nieuwe zorgondernemers op zorginhoud. Daarnaast ben je eindverantwoordelijk voor de kwaliteit van zorg in de Driestroomhuizen en je voert een jaarlijkse inhoudelijke audit uit tijdens een huisbezoek. Je werkt mee aan de ontwikkelingen van kwaliteit en beleid en bent eindverantwoordelijk voor de afhandeling van incidenten, klachten en meldingen bij inspectie.

Je onderhoudt netwerkcontacten met instanties en andere zorgaanbieders en hebt contacten met de zorgondernemers en de gedragsdeskundigen. Je initieert wetenschappelijk onderzoek.

Jouw profiel

  • Orthopedagoog of psycholoog (WO opgeleid), bij voorkeur GZ psycholoog of bereid binnen twee jaar de GZ opleiding te gaan starten;
  • Minimaal 5 jaar werkervaring in de zorg op WO niveau;
  • Kennis en ervaring in kwaliteits- en beleidsontwikkeling;
  • Kennis van wet- en regelgeving;
  • Proactief, creatief en een dienstverlenende instelling;
  • Doorzettings- en relativeringsvermogen;
  • Communicatief vaardig en in staat op verschillende niveaus te schakelen;
  • Verschillende belangen zien en deze kunnen overbruggen;
  • Op de hoogte van het beleid en de visie van Driestroom en deze uitdragen.

Ons aanbod

De arbeidsvoorwaarden zijn overeenkomstig de CAO Gehandicaptenzorg. Het salaris is vastgesteld in FWG 70 (minimaal € 4.243,– en maximaal € 6.396,– bruto bij een fulltime dienstverband). Het inwinnen van referenties is onderdeel van de sollicitatieprocedure. Het gaat vooralsnog om een aanstelling voor de duur van één jaar.

Meer weten?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Lieda van de Vis, Hoofdbehandelaar Driestroomhuizen, via telefoonnummer 06 – 52 37 46 67.

Solliciteren

Heb je belangstelling voor deze vacature, solliciteer dan vóór 1 maart 2019 via deze link.

Deze vacature is tegelijkertijd zowel intern als extern bekend gemaakt.

Foto: Stichting Driestroom