Van Iddekingeweg vanaf 9 juli tijdelijk geopend voor fietsers en voetgangers

Van Iddekingeweg vanaf 9 juli tijdelijk geopend voor fietsers en voetgangers

GRONINGEN – Van 9 juli 22.00 uur tot 23 augustus 06.00 uur is de Van Iddekingeweg onder het viaduct van de A28 door geopend voor fietsers en voetgangers. Dit heeft te maken met de stremming van de Brailleweg.

Voor het autoverkeer verandert er niets. Autoverkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg, Laan Corpus den Hoorn, Van Ketwich Verschuurlaan en de Vondellaan.

Omleidingen na 23 augustus

Na 23 augustus hebben fietsers en voetgangers dezelfde twee opties als momenteel gelden. Ze kunnen richting het noorden via fietspad Hoornsedijk (langs het Noord-Willemskanaal) en fietsbruggetje de Muntingbrug en de Brailleweg of richting het zuiden via fietspad Hoornsedijk en de Laan Corpus den Hoorn.

Werkzaamheden aan viaduct

Aannemer Combinatie Herepoort is bij het viaduct over de Van Iddekingeweg aan het werk voor het project Aanpak Ring Zuid. Het viaduct wordt hier verbreed. Op deze plek komt de nieuwe afrit richting het centrum te liggen. Om de werkzaamheden zo veilig mogelijk uit te kunnen voeren, wordt het viaduct afgesloten voor verkeer.

Stremming Brailleweg

Met het afsluiten van de Brailleweg en de Van Iddekingeweg, zouden twee belangrijke fietsverbindingen tegelijkertijd dicht zijn. Om die reden is er voor gekozen om de Van Iddekingeweg, tijdens de afsluiting van de Brailleweg, open te stellen voor fietsers en voetgangers.

Check voor vertrek

In de zomer vinden er meer werkzaamheden plaats. Een overzicht van deze werkzaamheden is te vinden op groningenbereikbaar.nl/zomer-2021. Check voor vertrek en bekijk de actuele verkeerssituatie op de slimme kaart.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar