Vismarkt krijgt bloemenatelier

Vismarkt krijgt bloemenatelier

GRONINGEN – In het souterrain van het pand van woonwinkel Laif & Nuver aan de Vismarkt opent op 1 september een nieuw bloemenatelier.

Het atelier komt in handen van Henk van der Veen en Jelmar Boterhoek, eigenaren van bloemenatelier In de Roos aan het Overwinningsplein.

Atelier In de Roos is al meer dan 16 jaar gevestigd aan het Overwinningsplein in Stad en daarmee een begrip in Groningen. In het nieuwe bloemenatelier aan de Vismarkt zal men naast unieke bloemen, bruidsboeketten en rouwboeketten terecht kunnen voor vazen van zowel glaswerk als keramiek.

Van der Veen en Boterhoek waren al enige tijd op zoek naar een extra filiaal in de binnenstad, maar een geschikte locatie vinden was geen eenvoudige kwestie. Tot ze werden benaderd door de eigenaren van Laif & Nuver.

Van der Veen: “In onze zaak combineren we aandacht voor duurzaamheid en Fairtrade met creativiteit en smaak om tot zeer speciale en kwalitatief hoogstaande boeketten en bloemstukken te komen. Voor Laif & Nuver was dit de reden om ons te vragen in hun pand te vestigen.”

Het atelier aan het Overwinningsplein zal vanwege de grootte het hoofdfiliaal blijven. Dit zorgt er tevens voor dat de binnenstad niet extra wordt belast met onnodig vrachtverkeer.

Foto: Laif & Nuver