Vondellaan in de Wijert afgesloten

Vondellaan in de Wijert afgesloten

GRONINGEN – Niet alleen aan de ringwegen, ook aan andere wegen wordt deze zomer gewerkt. Zo start Aanpak Ring Zuid deze zomer met de definitieve inrichting van de Vondellaan. Op maandag 17 juli om 06.00 uur start de eerste fase van de afsluiting van deze weg. Het deel vanaf de A28 tot de Van Iddekingeweg is dan afgesloten voor fietsers en autoverkeer in beide richtingen. Ook bussen rijden dan een andere route. Voetgangers kunnen langs de werkzaamheden.

Omleidingen

Deze fase duurt tot maandag 14 augustus 09.00 uur. Autoverkeer wordt omgeleid via de Paterswoldseweg en de Van Iddekingeweg. Of via de A28, afrit Groningen-Zuid, Laan Corpus den Hoorn, de Paterswoldseweg en de Van Iddekingeweg.

Fietsers kunnen omrijden via de Julianaweg langs het Noord-Willemskanaal en de Van Iddekingeweg of via de Couperusstraat.

Volgende fases

In de tweede fase van 14 augustus tot 18 september is hetzelfde stuk nog afgesloten en daar komt de rotonde op de Van Iddekingeweg er bij. Verkeer wordt dan omgeleid via de Paterswoldseweg en de Van Ketwich Verschuurlaan. De A28 onderdoorgang is dan weer open.

Daarna moet het laatste deel van de Vondellaan nog aangepakt worden. De rotonde blijft dicht tot 6 november en het stuk tussen de Van Iddekingweg en de Van Ketwich Verschuurlaan is dicht tussen 18 september en 22 december.

Bekijk de verschillende fases op de website van Aanpak Ring Zuid.

Eindsituatie

De Vondellaan is in de eindsituatie aangesloten op de zuidelijke ringweg. Je kunt nu vanaf de Vondellaan al direct de ringweg op richting Europaweg. Straks kan dat ook richting Hoogkerk/Drachten. Verder kun je straks vanuit de richtingen Assen, Drachten en Hoogezand de Vondellaan bereiken via het nieuwe verkeersplein bij de Brailleweg. Er komt straks dus meer verkeer over deze weg, daarom moet de weg anders ingericht. Er komt aan beide zijden een losliggend fietspad en bij de Henriëtte Roland Holststraat komt een oversteekplaats met verkeerslichten. Lees hier meer over op de website van Aanpak Ring Zuid.

Meerdere afsluitingen

Deze zomer wordt in Groningen op meerdere plekken tegelijk aan de weg gewerkt. Ons advies: check voor vertrek. Pak de fiets of het OV waar dat kan. Toch met de auto? Maak gebruik van een van de P+R-terreinen aan de rand van de stad.

Weten wat er nog meer is afgesloten? Check de pagina Wat is dicht en wat is open?

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar