Webinar Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit

Webinar Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit

Heeft jouw organisatie meer dan 100 medewerkers? Dan heb je vanaf 1 januari 2024 te maken met de rapportageverplichting werkgebonden personenmobiliteit (WPM) van de overheid. Je dient dan het zakelijke verkeer en het woon-werkverkeer van je medewerkers te registreren. Wat betekent dit en hoe pak je dit aan? Tijdens de webinars op 13 juli en 25 september hoor je er alles over.

Meld je aan!

Tijdens de webinars op donderdag 13 juli en maandag 25 september wordt uitgelegd wat de rapportageverplichting inhoudt. Ook leggen we uit hoe je dit aanpakt. Bovendien vertellen we graag hoe wij je kunnen helpen om stappen te zetten bij de verduurzaming van mobiliteit. Het webinar is van 12.00 tot 13.00 uur. Meld je via onderstaande knop aan voor één van beide data.

Doel van de regeling

Het doel van deze regeling is een schonere wereld door medewerkers duurzamer te laten reizen. Op dit moment zorgen zakelijk verkeer en woon-werkverkeer samen namelijk voor bijna de helft van de uitstoot door personenauto’s. De overheid wil met de rapportageverplichting deze CO2-uitstoot in kaart brengen én in 2030 met 1,5 megaton verminderd hebben. Dat is goed voor het milieu en dus voor ons allemaal. Ook helpt het je als werkgever om bij te dragen aan jouw duurzaamheidsambities. 

Gezamenlijk initiatief

De webinars zijn een gezamenlijk initiatief van VNO-NCW Noord, Drenthe Reist Duurzaam, Werk Slim Reis Slim en Groningen Bereikbaar.

Foto/Bron: GinoPress B.V./Groningen Bereikbaar