Website zegt studieschuld DUO te kunnen verwijderen

Website zegt studieschuld DUO te kunnen verwijderen

GRONINGEN – Voor maar tien procent van het bedrag wordt je hele studieschuld bij DUO weggetoverd, dat beweert Diploma-Nederland.com.

De site trok de aandacht van CDA-Kamerlid Harry van der Molen uit Leeuwarden. Het CDA waarschuwt voor oplichting en trok aan de bel bij minister Ingrid van Engelshoven (D66) van Onderwijs. De minister heeft een boodschap voor studenten met een studieschuld: “Trap er niet in!”

De Groninger Krant heeft contact gezocht met de mensen achter de website, maar die hebben nog niet gereageerd. RTL Nieuws laat weten dat ze hebben gesproken met een medewerker die zegt de website binnenkort offline te halen omdat ze deze aandacht van de media absoluut niet willen. “Als jullie interesse in ons tonen, dan doet de politiek dat ook en dus ook de politie.”

Het is niet duidelijk of de website daadwerkelijk de schuld bij DUO kan laten verdwijnen en hoe ze dat dan zouden doen. Aangezien men moet betalen in bitcoin, lijkt het om oplichting te gaan. De website biedt naast het verwijderen van een studieschuld, ook valse diploma’s aan. DUO heeft laten weten aangifte te doen.

Heb jij met succes je studieschuld laten verdwijnen via deze website? Of heb je een diploma gekocht die niet van echt te onderscheiden is? Laat het ons anoniem weten!

Foto: Groningen Beeldbank/Marketing Groningen