Welke ondernemers hebben het beste idee voor Groningen?

Welke ondernemers hebben het beste idee voor Groningen?

Van maandag 24 september tot en met zondag 14 oktober kunnen Stadjers online stemmen op ideeën van ondernemers die meedoen aan de Groningse Ondernemers Challenge.

Die ideeën zijn gericht op maatschappelijke impact in de stad. Via groningseondernemerschallenge.nl is een overzicht beschikbaar van alle 30 ondernemers die meedingen naar de publieksprijs, bestaande uit extra financiering voor de uitvoering van hun idee.

Ruim 70 aanmeldingen

In de zomer werd de Challenge voor de tweede maal gelanceerd, sindsdien hebben ruim 70 ondernemers een idee ingediend. Na een strenge selectieronde bleven er 30 over. Hiervan hebben er uiteindelijk 24 financiering ontvangen voor hun project. Deze worden veelbelovend, schaalbaar en ondernemend geacht.

Twaalf finalisten

Alle plannen zijn beoordeeld aan de hand van vijf criteria. De tien plannen die de hoogste beoordeling krijgen zijn automatisch ‘door’ naar de eindronde. Het publiek bepaalt wie de laatste twee finaleplekken mogen innemen. In totaal maken twaalf projecten kans op drie hoofdprijzen, bestaande uit elk 5.000 euro. De drie winnaars worden bepaald door een vakjury. Het project met de meeste stemmen wordt tevens bestempeld als publiekswinnaar en ontvangt 1.000 euro.

Doel van de challenge

De challenge is in het leven geroepen om Groningse ondernemers uit te dagen een bijdrage te leveren aan de Groningse samenleving en wordt uitgevoerd door Buro Bries in opdracht van de gemeente Groningen.

Foto: Groningse Ondernemers Challenge