Bezoek de zeehonden in Pieterburen tijdens Hemelvaart of Pinksteren

Bezoek de zeehonden in Pieterburen tijdens Hemelvaart of Pinksteren

PIETERBUREN – In het weekend van Hemelvaart en daarop volgende Pinksteren kunnen bezoekers weer een kijkje achter de schermen krijgen bij Zeehondencentrum Pieterburen.

Tijdens de twee weekenden, van 18 tot en met 21 mei en van 26 tot en met 29 mei, vindt er twee keer per dag een rondleiding plaats waarmee ze op plekken kunnen komen, die normaal niet te zien zijn voor bezoekers. Ook kunnen zij hun roeping als zeehondenarts vinden door het uitvoeren van een endoscopie te oefenen. Niet op een echte zeehond, maar een pluche variant natuurlijk. De echte zeehonden zitten in de opvang. Op dit moment worden er zowel gewone als grijze zeehonden opgevangen.  

Verder gaat de dagelijkse verzorging van zeehonden ook door. Zo worden een aantal longwormpatiënten op dit moment in Pieterburen opgevangen. Het Zeehondencentrum neemt bezoekers mee in de verzorging van de dieren, zoals bijvoorbeeld bij het voeren. Tijdens het voeren kun je al jouw vragen stellen aan een medewerker.

Het Zeehondencentrum biedt niet alleen activiteiten in het centrum aan. Ook vaart de schipper (bij goed weer) meerdere malen met de boot uit om mensen kennis te laten maken met de Waddenzee. Tickets voor zowel een bezoek aan het centrum, als meegaan op de boot zijn verkrijgbaar via de website van het Zeehondencentrum.

Programma Hemelvaart en Pinksteren

  • 10:30 uur: Rondleiding achter de schermen
  • 11:45 uur: Dizkoffer
  • 14:00 uur: Rondleiding achter de schermen
  • 14:00 uur: Zeehondenwachter presentatie
  • Tussen 15:00 en 16:00 uur: Voederpresentatie
  • 15:30 uur: Zeehondenquiz

Ook kunnen kinderen de hele dag door meedoen aan een speurtocht. Deze zijn verkrijgbaar aan de balie.

Zeehondencentrum Pieterburen

Zeehondencentrum Pieterburen is hét grootste zeehondenziekenhuis van Europa en elke dag van het jaar geopend voor een bezoek.

Foto: Martina Zilian