Doe mee met Junior Energiecoach en maak je kind energiebaas

Doe mee met Junior Energiecoach en maak je kind energiebaas

HET HOGELAND – Inschrijven voor Junior Energiecoach kan tot 3 oktober 2021 en het spel start op 8 oktober. Meedoen is gratis en duurt zo’n 15 tot 30 minuten per week. Uit de gemeente Het Hogeland kunnen maximaal 50 gezinnen zich inschrijven.

Leuk en leerzaam

U speelt samen met uw kinderen 5 weken lang een on- en offline spel. Dit bestaat uit leuke, leerzame opdrachten, puzzels, experimenten en winacties. Ook komt wekelijks tv-held Varkentje Rund voorbij in speciale filmpjes. Hij gaat met kinderen op ontdekkingsreis om te bekijken waar ze thuis energie kunnen besparen. Zo gaan ze samen op ‘lampenjacht’ en ‘stekkerexpeditie’.

Reactie wethouder

Wethouder Kristel Rutgers merkte dat haar jongste kinderen het eigenlijk heel logisch vinden om zuinig om te gaan met energie. Samen deden ze mee aan de vorige ronde van Junior Energiecoach.

“Als we nu vergeten om bijvoorbeeld het licht uit te doen, dan herinneren zij ons eraan. Ook doen ze thuis zelf deuren dicht die open staan, zodat de warmte binnen blijft. Ze vinden het bij ons thuis zelfs fijn om erop gewezen te worden als ze iets vergeten dat energie kan besparen. Ze willen zelf bijdragen aan een wereld die minder energie verbruikt.”

Foto: Gemeente Het Hogeland